Neşet Ertaş Yenimahalle'de anılacak


Kırşehirli Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Hilmi Gökçınar ve beraberindeki heyet, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'ı ziyaret etti. Yaşar ile fikir alışverişinde bulunan federasyon yöneticileri, 25 Aralık'ta düzenlemeyi planladıkları Neşet Ertaş'ı anma günü etkinliği için destek istedi. Yaşar, Neşet Ertaş gibi bir değerin isminin unutulmaması için ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduğunu ifade etti.

Aralık ayında Neşet Ertaş için anma etkinliği yapmayı planladıklarını belirten federasyon başkanı Hilmi Gökçınar, yer konusunda Başkan Yaşar'dan kendilerine yardımcı olmasını istedi. Başkan Yaşar, Nazım Hikmet Kültür Merkezi'ni etkinlik için kullanabileceklerini söyledi.

ERTAŞ'IN ADI PARKTA YAŞIYOR

Büyük halk ozanı Neşet Ertaş'ın adının Yenimahalle'de yapılan parkta yaşatıldığını anlatan Yaşar, "Neşet Ertaş bu ülke için ciddi bir değer. Onun adına bir park yaptık. 50 dönümlük alana yapılan park, Yenimahalle'nin en önemli parklarından birisi." dedi.

Hemşeri derneklerinin önemine değinen Yaşar, "Hemşeri derneklerinin toplumda ayrı bir yeri var. Ankara'da kimi kimsesi olmayan birçok kişi dernekler sayesinde birçok yerde çevre edinebiliyor." diye belirtti. Derneklere elinden gelen yardımı gösterdiklerini aktaran Yaşar, "Dernekler bugüne kadar olumlu yönde ne talepte bulunduysa elimizden geldiği kadar yardım etmeye çalıştık." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Neşet Ertaş Yenimahalle'de anılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER