Nevşehir güne karla başladı


Nevşehir, yaklaşık 2 haftadır devam eden bahar havası sonrasında güne karla uyandı. Kentte hava sıcaklığı sıfır dereceye kadar düştü.

Mart ayının son günlerine girilirken yağan kar vatandaşları şaşırttı. Çiçek açan ağaçların üzerine düşen kar kartpostallık görüntüler oluşturdu.

Kar yağışı vatandaşları ve öğrencileri hazırlıksız yakaladı. Erken saatlerde işlerine gitmek için dışarı çıkan vatandaşlarla, okullarına giden öğrenciler kar sürpriziyle karşılaştı. Kar yağışı ile birlikte sisin de etkili olduğu Nevşehir'de araç sürücüleri zor anlar yaşadı.

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya da, kar yağışıyla farklı bir güzelliğe büründü. Kapadokya bölgesinde sabah saatlerinde etkisini arttıran kar yağışı, Göreme, Zelve, Ürgüp, Paşabağları, Uçhisar ve Avanos'taki peribacalarında güzel görüntüler oluşturdu.

Meteoroloji yetkilileri, kar yağışının bugün etkili olduktan sonra şehri terk edeceğini, yarından itibaren az bulutlu havayla birlikte sıcaklıkların da 4-5 derece artacağını belirtti. CİHAN
<< Önceki Haber Nevşehir güne karla başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER