Nobel ödüllü Karman'a soru sormak isteyen gazetecilere müdahale


Kırıkkale Üniversite 2015-2016 akademik yılı açılış töreninde Nobel ödüllü aktivist Tevekkül Karman'a soru sormak isteyen gazeteciler polis tarafından engellendi. Gazetecilerden birisi karakola götürülürken diğer medya mensupları salondan çıkarıldı.

Açılışın ilk dersini vermek için törene Arap dünyasında Nobel Barış Ödülü kazanan ilk kadın olan Yemenli aktivist ve gazeteci Tevekkül Karman katıldı. TRT eski muhabiri ve Kırıkkale'nin Anadolu'ya Tercüman Gazetesi muhabiri Abdurrahman Keskin, Kırıkkale Üniversitesi Rektör Ekrem Yılmaz'ın yanına giderek, Tevekkül Karman'a soru sormak istediğini söyledi. Rektör Yıldız'ın akademik yılı açılışı olduğunu ve soru sorulamayacağını belirtmesi üzerine Keskin, "Açılış konuşmasına gelen kişiye soru sormak hakkımız. Sizi protesto ediyorum." diyerek tepki gösterdi. Bunun üzerine özel güvenlikçiler, Keskin'i zor kullanarak salondan çıkardı. Polislere direnen Keskin, kendisinin gözaltına alınmayı gerektirecek bir suç işlemediğini sadece mesleğinin gereği olarak soru sormak istediği için mi göz altına alınacağını sordu. Bir süre polislere gözaltına alınmamak için direnen Abdurrahman Keskin, daha sonra polis otosuna bindirilerek karakola götürüldü.

Öte yandan Kale Haber Muhabiri Ahmet Kala, Rektör Yıldız'ın yanına giderek, Kırıkkale milletvekillerinin neden gelmediğini sormak isterken, özel güvenlikçiler tarafından engellendi.

Yaşanan tartışmaların ardından gazeteciler üniversiteden ayrıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Nobel ödüllü Karman'a soru sormak isteyen gazetecilere... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER