Nokta'ya yine toplatma ve gözaltı kararı


Nokta dergisinin bu haftaki kapağı nedeniyle toplatma kararı çıkarıldığı belirtildi. Derginin Genel Yayın Yönetmeni Cevheri Güven ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Murat Çapan hakkında da gözaltı kararı bulunduğu kaydedildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şehit cenazesi önünde selfie çekimi yaptığı görsel ile 'AKP Günlükleri' kapakları nedeniyle daha önce de toplatma kararları verilen Nokta dergisine bir bir kez daha aynı karar çıktı.

Derginin bu haftaki kapağında Erdoğan'ın fotoğrafıyla birlikte '2 Kasım Pazartesi Türkiye İç Savaşı'nın Başlangıcı' başlıklı haber yer aldı.

Bunun üzerine, halkı suç işlemeye tahrik suçlamasıyla soruşturma açan basın savcısı Umut Tepe, dergi hakkında toplatma kararı talep etti. Derginin genel yayın yönetmeni ve sorumlu müdürü hakkında da gözaltı kararı alındı. İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimi Cevdet Özcan da savcının talebi üzerine dergi hakkında toplatma kararı verdi.

Dergiye giden polisin kararı tebliğ ettiği belirtildi. Güven ve Çapan'ı gözaltına alan polisin sağlık kontrolünden sonra emniyete götüreceği öğrenildi.
CİHAN
<< Önceki Haber Nokta'ya yine toplatma ve gözaltı kararı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER