NSU davasında savcılık bir polisle ilgili şikâyetini geri çekti


Almanya'da sekizi Türk olmak üzere toplam 10 kişinin hayatını kaybettiği Neonazi cinayetler serisi konusunda mahkeme dışında da ilginç gelişmeler yaşanıyor.

Münih Savcılığı'nın, Bavyera eyalet meclisinde Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) adlı aşırı sağcı terör örgütünün seri cinayetlerini araştırmak için kurulan komisyonda ifade veren bir polis hakkındaki şikayetini geri aldığı haber verildi.

Söz konusu komisyonda Haziran 2013'de ifade veren kriminal komiser Konrad P., Neonazi cinayetlerinin aydınlatılması için kurulan Bosporus cinayet masasının 2007 yılındaki bir toplantısında NSU terör grubunun gündeme geldiğini söylemişti. Aynı gün ifade veren bir başka polis ise meslektaşının ifadesini yalanlamıştı.

P.'nin ifadesi Alman güvenlik birimleri arasında ciddi bir tartışmanın fitilini de ateşledi, zira güvenlik birimleri 2011 Kasımında ortaya çıkan NSU hakkında hiçbir bilgi sahibi olmadıklarını iddia etmişlerdi. P.'nin ifadesinin ardından savcılık da yalan ifade verdiği gerekçesiyle polis hakkında soruşturma başlatmıştı.

NSU terör örgütünün 2000 ila 2007 yılları arasında 10 cinayet, iki bombalı saldırı ve 15 banka soygunu gerçekleştirdiği savunuluyor. CİHAN
<< Önceki Haber NSU davasında savcılık bir polisle ilgili şikâyetini... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER