Nükleer karşıtı Japon rahipten G20 öncesi liderlere mesaj


Nükleer karşıtı Japon rahip, G20 zirvesi öncesi sesini duyurmak için 18 gün boyunca yürüdü. 200 kilometreden fazla yol kateden Toyoshige Sekiguchi, boynuna astığı yazıyla lider ülkelere mesaj gönderdi.

Antalya'nın Serik ilçesi Belek turizm bölgesinde 15-16 Kasım'da düzenlenecek G20 zirvesi öncesi ilginç bir eylem gerçekleştirildi. Nükleer santraller ve nükleer silahlara karşı sesini duyurmak isteyen Toyoshige Sekiguchi Fethiye'den Antalya'ya kadar boynuna astığı yazı ve elindeki Japon çalgısı ile sessiz yürüyüş gerçekleştirdi. Japon rahibin boynuna astığı 'Nükleer Silah Kaldırılması Barış ve Harmoni Dinlerin Arasında' şeklinde çeşitli dillerde yazdığı pankartla Antalya sokaklarında akan trafiğin arasından sessizce eylemi gerçekleştirdi. Fethiye'den başlayan 200 kilometreyi aşkın yol yürüyen Japon eylemcinin son durağı Antalya oldu.

Antalya'ya 30 kilometre kala rahip Sekiguchi, Antalya Nükleer Karşıtı Platform Sözcüsü Hediye Gündüz karşıladı. Japon rahiple beraber Antalya şehir merkezine kadar yürüyen Gündüz, gerçekleştirdikleri eylem hakkında bilgi verdi. Gündüz, Japon Rahip Toyoshige Sekiguchi'in Hiroşima ve Nagazaki'ye atılan atom bombalarının yıkımını dünyaya duyurmak istediği için yürüdüğünü kaydetti. Nükleer silahlar ve nükleere karşı olduğu için 26 Ekim'den bu yana Japon rahibin yürüdüğünü aktaran Gündüz, "Nükleere karşı olduğu için G20 zirvesi nedeniyle Fethiye'den Antalya'ya yürüyerek geldi. Günlük 30 kilometre civarında yol kat ederek sesini bu şekilde duyurmaya çalıştı." dedi.

'BUGÜN BERABER YÜRÜDÜK'

Japon rahibin tek kişilik eylemine destek olmak için Antalya girişi Beldibi'nde karşıladıklarını ifade eden nükleer karşıtı sözcü Hediye Gündüz, bugün kendisinin de eyleme dahil olduğunu aktardı. Gündüz, gerçekleştirilen eylemle alakalı şunları söyledi: "Beldibi'nden bu yana ikimiz yürüyoruz. Türkiye'de iki nükleer santralin yapımı için yer belirlemesi yapıldı. Üçüncü olarak İğneada'yı da gündeme getiriyorlar. Bu santrallerin kadim topraklar Anadolu'ya dünyaya ve de Akdeniz'e vereceği zararları dile getirebilmek için bugün G20 öncesi sesimizi duyurmak için yürüyorum. Bugün Antalya merkeze kadar yürüyeceğiz ve akşam nükleer karşıtlarıyla Japon rahibin bir söyleyişi olacak. G20 süresi boyunca da Antalya'da olacak." CİHAN
<< Önceki Haber Nükleer karşıtı Japon rahipten G20 öncesi liderlere mesaj Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER