Nusaybin'de sokağa çıkma yasağı bitti, çatışmanın izleri ortaya çıktı

Nusaybin'de sokağa çıkma yasağı bitti, çatışmanın izleri ortaya çıktı

Mardin Valiliği tarafından Nusaybin ilçesinde 1 Ekim saat 19.00'da başlayan sokağa çıkma yasağı, sabah saat 06.00 itibariyle sona erdi. Sokağa çıkma yasağının bitmesiyle ilçede çatışma ve operasyonun izleri de ortaya çıktı.

Nusaybin'de sokağa çıkma yasağının bitmesiyle birlikte 5 gündür evlerinde olan vatandaşlar dışarı çıktı. İlçede yaşanan çatışma ve operasyonun izleri de gün ağarınca ortaya çıktı. Fırat ve Abdulkadir Paşa Mahallelerine polisin ara sokaklara girmesini engellemek için oluşturulan barikatlar polis tarafından yıkıldı, hendeklerin bir bölümü dolduruldu. Ev ve iş yerlerinin duvarlarına isabet eden mermilerin izleri operasyon ve çatışmanın boyutunu gözler önüne serdi.

Sokağa çıkma yasağının kalmasıyla birlikte vatandaşlar, öldürülen Ahmet Sönmez'in evinin bulunduğu Fırat Mahallesi Şafak Sokak'a akın etti. Burada gazetecilere açıklama yapan Ahmet Sönmez'in oğlu Metin Sönmez, sokağa çıkma yasağının başlamasıyla birlikte kendilerinin evden ayrıldığını, babasının ise evde yalnız kaldığını söyledi.
Sönmez, "Sokak ağır makinalı tüfeklerle taranmış. Babam o telaşla buradan kendini kurtarmaya çalışmış, kaçmaya çalışmış. Evin içerisinde her yer yıkılmış. Babam gece uyuduğu kıyafetlerle dışarı çıkmaya çalışmış. Komşularına gitmeye çalışmış. Evin kapısında yüzlerce mermi izi bulunuyor." dedi.

Bu arada mahalleye gelen Nusaybin Belediye Başkanı Cengiz Kök de tahrip olmuş evlerde incelemelerde bulunarak vatandaşlardan bilgi aldı.
CİHAN
<< Önceki Haber Nusaybin'de sokağa çıkma yasağı bitti, çatışmanın... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER