Obama'dan Şükran Günü'nde 'mültecilere alicenaplık' çağrısı


ABD Başkanı Barack Obama, bu yılki Şükran Günü mesajında Suriyeli mültecilere alicenaplık gösterilmesini istedi. Obama, 400 yıl önce Amerika kıtasına gelenlerin de aileleri için daha güvenliği ve iyi bir gelecek istediğini vurguladı.

Obama'nın 10 bin Suriyeli mülteciyi kabul etme kararı Paris saldırılarının ardından sert eleştirilerin hedefi olmuştu. Temsilciler Meclisi'nde Obama'nın planının askıya alınması için bir karar kabul edilirken, 2016 seçiminin Cumhuriyetçi adayları da mültecilerin risk teşkil ettiğine yönelik açıklamalar yapıyor.

Kamuoyundaki endişeleri gidermeye çalışan Obama, hiçbir mültecinin en sıkı güvenlik kontrollerine tabi tutulmadan ABD'ye gelemeyeceğini vurguladı. Obama, Temsilciler Meclisi'nin kararını veto edeceğini belirtiyor. Beyaz Saray, bununla birlikte ABD'ye kısa süreli ziyaretler için vizeye ihtiyaç duymayan 38 ülkeden gelenlerin daha sıkı kontrol edilebileceğini belirtiyor.

Haftalık ulusa sesleniş konuşmasında kendisine gönderilen bazı mektupları da okyan Obama, bir kadının evinin bir odasını ve yiyeceklerini mültecilerle paylaşmaya hazır olduğunu aktardı. Bir vatandaşın da 'Başkalarını kabul etmek Amerikalı olmanın parçasıdır' sözlerini paylaştı. CİHAN
<< Önceki Haber Obama'dan Şükran Günü'nde 'mültecilere alicenaplık'... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER