Odadan e-tebligat uyarısı


Balıkesir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Bandırma Temsilcisi Vural Tülay, yılbaşı itibariyle uygulanmaya başlanacak elektronik tebligat (e-tebligat) konusunda meslektaşlarını duyarlı olmaları konusunda uyardı.

Maliye Bakanlığı'nın, vergi memurları veya posta ile daha önce adreslere kağıt ortamında yaptıkları tebligatları, 01 Ocak 2016 tarihinden itibaren internet vergi dairesi ve e-tebligat sistemi üzerinden yapacağını anımsatan Vural, "Her özel ve tüzel kişinin, şirketin yetkili kişisinin vergi dairesine 01 Ocak 2016 tarihine kadar, dolduracakları formlarla müracaat ederek kapalı zarf ile şifrelerini almaları şarttır." dedi.

E-tebligat adresinin 01 Ocak 2016 tarihine kadar alınmaması halinde idari para cezalarının uygulanacağını dile getiren Vural, "Şirketler, birinci sınıf tüccarlar ve serbest meslek erbabı için bin 300 TL, ikinci sınıf tüccarlar, kazancı basit usulde tespit edilenler ve defter tutan çiftçiler için ise 660 TL, diğerlerine 330 TL özel usulsüzlük cezası uygulanacaktır." hatırlatmasında bulundu. CİHAN
<< Önceki Haber Odadan e-tebligat uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER