Öğrenciler, 1500 olan formasyon kontenjanın 200'e düşmesini protesto etti


Samsun'da YÖK'ün pedagojik formasyon kontenjanlarını düşürmesine tepki gösteren Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) öğrencileri eylem yapıp imza topladı.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İlahiyat ve Fen Edebiyat Fakültesi ile BESYO öğrencileri, YÖK'ün Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programları kontenjanlarını düşürmesine tepki gösterdi. OMÜ Kurupelit Yerleşkesi Yaşam Merkezi önünde toplanan öğrenciler dövizler eşliğinde YÖK aleyhine slogan atarak eylem yaptı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan İlahiyat Fakültesi 4. sınıf öğrencisi Hakan Şenkal, "OMÜ öğrencileri olarak yıllarca emek vererek bitirdiğimiz bölümlerimizden formasyon alarak mezun olmak istiyoruz. YÖK başkanımız açıklamasında kontenjanların istihdama göre yapıldığını söylüyor. Peki, hocam soruyoruz. Geçen yıl tabiri caizse uçan kuşa formasyon verirken istihdamı düşünmediniz mi? Kontenjanları azaltmak gerekiyorsa yıllara bölünüp düşürmek yerine birden bire 15 bin kontenjan vermek zulüm değil midir? Geçen yıl YÖK tarafından Türkiye genelinde yaklaşık 100 bin kontenjandan üniversitemize tahsis edilen rakam 1500 iken, bu sene 10'da 1'lik bir sayıya indirilmek suretiyle 200 olarak belirlenmiştir. Üniversitemizde pedagojik formasyon programından yararlanmak isteyen son sınıfta yaklaşık 3 bin öğrenci bulunurken, üniversitemize sadece 200 kişilik kontenjan tanınmıştır. Her 10 öğrenciden 9'unu mağdur eden bu karar kaliteyi değil sınırlamayı, mağduriyeti ifade etmektedir. Bu komik rakamlardan vazgeçilip, kontenjanın mutlak suretle arttırılmasını talep ediyoruz." dedi.

Eylem sonunda öğrenciler, pedagojik formasyonun 2014-2015 yılındaki şartlar ve kontenjanların geri getirilmesini talep ettikleri dilekçeleri Milli Eğitim Bakanlığı'na göndermek üzere imzaladı.
protesto-etti-1940094.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Öğrenciler, 1500 olan formasyon kontenjanın 200'e düşmesini... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER