Öğrencilerin topladığı mavi kapaklar tekerlekli sandalye ve bastona dönüşecek

Öğrencilerin topladığı mavi kapaklar tekerlekli sandalye ve bastona dönüşecek

Amasya Serdar Zeren Ortaokulu 7'inci sınıf öğrencileri, topladıkları yaklaşık 50 bin mavi kapağı Türkiye Beyazay Derneği'ne bağışladı.

Proje Koordinatörü Zeynep Kırış, çevresel farkındalık oluşturulması amacıyla öğrencilerle birlikte kapak topladıklarını söyledi. Bu çalışmayla öğrencilere hem geri dönüşüm bilinci kazandırmak, hem de engelli bireylere katkı sağlamak istediklerini kaydeden Kırış, "Yaklaşık bir yıldır kapak topluyoruz. Çalışma öncesinde öğrencilerimize bilinçlendirme anlamında görseller izlettik. Daha sonra kapak toplamaya başladıkları zaman ilgili ve hevesli topladılar." dedi.

Türkiye Beyazay Derneği Amasya Şubesi Başkanı Tolga Öz Özen ise çocukların yapmış olduğu bu çalışmanın 2 aşamalı belirtti. Bunlardan birincisinin plastik atık maddeleri toplayarak çocuklarda çevreye karşı duyarlılık sağlandığını kaydeden Özen, "İkincisi ise atık maddelerin dönüşümünü engelliler yararına kullanılması için çaba harcanmasıdır.
Bizler öğrencilerimizin topladığı mavi plastik kapakları alarak karşılından elde edilen gelirle engelli arkadaşlarımızın kullandıkları araçların yenilenmesi ve tamiri gibi ihtiyaçlarda kullanacağız. Kısacası öğrencilerimizin topladığı mavi kapaklar engelli arkadaşlarımıza bazen baston, bazen koltuk değneği, bazen de tekerlekli sandalye olarak geri dönüyor." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Öğrencilerin topladığı mavi kapaklar tekerlekli sandalye... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER