Öğretmene dayak vakasına CHP Genel Merkezi müdahil oldu


İzmir'in Gaziemir Belediyesi Özel Kalem Müdürü Mehmet Tuncer'in, 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinliğinde öğretmen Barış Düdü'nün burnunu kırması vakasına, CHP Genel Merkezi müdahil oldu. CHP İlçe Başkanı Umut Tekin, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol'un gereğini yapması gerektiğini, aksi takdirde CHP meclis grubu olarak protesto edeceklerini ve 1 Aralık 2015'teki belediye meclisi oturumuna katılmayacaklarını açıklamıştı. Bunun üzerine Başkan Şenol, "Herkes kelle istiyor. Özel kalem müdürünü görevden almayacağım." demişti.

Bugünse CHP Grup Başkan Vekili Levent Gök, konuyla ilgili araştırma yapmak üzere İzmir'e geldi. Öğretmen Düdü'ye telefon ederek geçmiş olsun dileklerini ileten Gök, "İzmir'e geldim. Bu konuyla ilgili araştırma yapıyorum. Siz rahat olun ve sağduyunuzdan vazgeçmeyin. Gereken neyse yapılacak. Sayın genel başkanımıza da bu konuyla ilgili ayrıntılı bilgi vereceğim." dedi.

Aynı zamanda Birleşik Kamu-İş Genel Örgütlenme Sekreteri olan, Gaziemir Meslek Lisesi öğretmeni Barış Düdü için sendikadan da destek açıklaması geldi. Belediye Özel Kalem Müdürü Tuncer'inse polise verdiği ifadede, "Olayın olduğu zaman ben şahsa vurmadım, sadece ittim. Burnunu nerede kırmış, yüzü nasıl kan içinde kalmış bilmiyorum. Sadece elimle ittiğimi hatırlıyorum." dediği iddia edildi. Gözaltına alınan Tuncer, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Öğretmene dayak vakasına CHP Genel Merkezi müdahil oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER