Formasyon için yürüyen öğrenciler: Diplomalı işsiz olmak istemiyoruz

Formasyon için yürüyen öğrenciler: Diplomalı işsiz olmak istemiyoruz

Çukurova Üniversitesi'nde (ÇÜ) farklı bölümlerde eğitim gören öğrenciler 'herkese parasız formasyon verilmesi' için eylem düzenlendi. ÇÜ kampüs alanındaki Karadeniz Kafe önünde toplanan üniversiteli gençler, "Formasyon hakkımız engellenemez, diplomalı işsiz olmayacağız" şeklinde sloganlar atarak, rektörlük binasına kadar yürüdü.

Polisin sıkı güvenlik tedbirleri aldığı gösteride grup adına konuşan İletişim Fakültesi 2. Sınıf Öğrencisi Aylin Tan, Fen–Edebiyat, Güzel Sanatlar, İlahiyat Fakülteleri ve BESYO'daki öğrencilerin iş bulma kaygısıyla okuduğunu ifade etti. Bölümlerini tercih ederken 'formasyon alır; öğretmenlik yaparız' diye düşündüklerini dile getiren Han, "Hepimiz pedagojik formasyon programına katılıp, öğretmen olma hayali kurarız. En önemli iş bulma şansımız da bu programdır. YÖK her sene keyfi bir biçimde bu program üzerinde çeşitli değişikliklere gidiyor. Geçen sene adeta seçim kampanyasına ve para kaynağına dönüştürmek adına 54 bin kişiye formasyon verilirken, bu sene sayı 15 bin kişiye düşürüldü." dedi.

ÇÜ'nün de bu düşüşten payını alarak bu yıl sadece 200 kişiyi programına dahil edeceğini anlatan Aylin Han, "Fen–Edebiyat Fakülteleri'ni düşünürsek, her bölüme 10 kişilik kontenjan ya düşer ya düşmez. Yıllarca emek verip kazandığımız bölümlerden mezun olduktan sonra işsiz kalmak istemiyoruz. Geleceğimizin karartılmaması için herkesi kapsayacak şekilde koşulsuz ve parasız pedagojik formasyon programı kontenjanı açılmasını istiyoruz." şeklinde konuştu. Açıklamadan sonra bir süre oturan öğrenciler, topladıkları imzaları rektörlüğe teslim etti.

CİHAN
<< Önceki Haber Formasyon için yürüyen öğrenciler: Diplomalı işsiz... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER