"Öğretmenlerin SMS ile izne gönderilmesi tüyleri diken diken eden uygulama"


Eğitim-Sen Gaziantep Şube Başkanı ve KESK Dönem Sözcüsü Ali Ersönmez, Cizre ve Silopi'de görev yapan öğretmenlerin SMS yoluyla izne gönderilmesinin tüyleri diken diken eden bir uygulama olduğunu söyledi

Doğu ve Güneydoğu'da son günlerde yaşanan olaylarla ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan Ersönmez, "Harabeye dönen şehirlerden yüzbinlerce vatandaşımız diğer şehirlere göç etmektedir. Şimdilik iç göç şeklinde olsa da AKP hükümetinin oluşturduğu savaş ittifakının politikaları böyle devam ederse ülkemizde de Suriye'ye benzer göçlerin yaşanacağından kuşku yoktur. Aylardır bölgede haftalara yayılan sokağa çıkma yasakları nedeniyle milyonlarca vatandaşımız kamu hizmetlerinden yararlanamamakta, çocuklarımız okullara gidememekte." dedi.

Şırnak Valiliği'nin SMS yoluyla Cizre ve Silopi'de görev yapan öğretmenleri izine göndermesinin tüyleri diken diken eden bir uygulama olduğunu kaydeden Eğitim-Sen Gaziantep Şube Başkanı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Aynı şekilde öğrenci yurtlarının Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından boşaltılması ve devlet hastanelerine gönderilen resmi yazıda 'Personeliniz ve malzemeleriniz hazır olsun' denilmesi topyekun savaş hazırlığı yapıldığını ve kamu hizmetlerinin de savaşa göre düzenlendiğini göstermektedir. Valiliğin, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün kararlarının AKP hükümeti tarafından Ankara'dan verildiği çok açıktır. AKP hükümeti en meşru ve yasal hakkımız olan greve gitmemiz karşısında soruşturma üstüne soruşturma açarken, yasal dayanaktan yoksun şekilde eğitim emekçilerini izine göndermekte, sağlık emekçilerini zorunlu nöbete tabi tutmaktadır. Bu uygulama çocuklarımızın eğitim hakkının engellenmesi, sağlık hakkının ortadan kaldırılmasıdır."

AK Parti hükümetinin kamu hizmeti vermekle yükümlüyken kamu hizmetlerini ortadan kaldırarak suç işlediğini öne süren Ersönmez, "Öte yandan AKP hükümeti il dışından gelen öğretmenleri hazırlandığı saldırıdan zarar görmemeleri için izine gönderirken, on binlerce öğrenciyi ve yereldeki öğretmenleri olası ölümlere terk ederek bölge insanına ırkçı bakışını da ele vermektedir." açıklamasında bulundu.
CİHAN
<< Önceki Haber "Öğretmenlerin SMS ile izne gönderilmesi tüyleri diken... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER