Oğuz Karamuk: Atv’yi batıran adam Kanaltürk’te kayyum

Oğuz Karamuk: Atv’yi batıran adam Kanaltürk’te kayyum

Hiç öyle 17/25 tapeleri, kriminal olaylara falan girmeye gerek yok. Açın Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) internet sitesini, Ticaret Sicil Gazetesi kayıtlarına bakın. 1.1 milyar dolara alınan ve hâlâ kredilerinin ödenip ödenmediği belli olmayan Sabah-Atv’nin durumu neymiş... Sabah ile atv’yi TMSF’den alıp Katarlı ortağıyla birlikte içine 630 milyon lira nakit sermaye koyan Çalık’ın paralarına ne olmuş. Ya da siz zahmet etmeyin ben baktım, söyleyeyim.

Bugün, Sabah’taki köşesinde millete yeni ekonomi dersleri veren ve her fırsatta  “Kendi bileğimin hakkıyla buralara geldim” demek zorunda hisseden damat Berat Albayrak, Nokta dergisinin haberine göre medyadaki ‘reklam havuzu’nun reisi olmakla itham edilen ağabeyi Serhat Albayrak ve çevresindeki bir grup ‘yönetici’ parayı 4 yılda batırmış. Bizim bildiğimiz o meşhur sıfırlamadan önce, Sabah-Atv’nin sermayesi sıfırlanmış anlayacağınız. Türkiye’nin en büyük şirket skandallarından, en kötü yönetim örneklerinden biri. O günün kurlarıyla 350-400 milyon dolar para. Çarçur edilmiş, servet çöpe gitmiş.

Tuhaftır ki o paralar batırılırken, Sabah-Atv’nin sahibi olan Turkuvaz Radyo-TV’nin yönetiminde imza yetkisi olan yöneticilerden biri, yıllar sonra tekrar karşımızda. Mahkeme tarafından ‘mükemmel yönetildiği ve kanunlara uyduğu’ için kayyum atanmasına karar verilen Kanaltürk ve BugünTV’nin başına bu isim atanıyor. Adam cezalandırılacağına, ödüllendiriliyor. Adını zaten son birkaç gündür sıkça duyuyorsunuz: Ümit Önal.

İşte o Ümit Önal, dün binbir türlü rezalet içinde İpek Yayın Grubu’nun yönetim binasına girip patron koltuğuna oturdu. İlk iş olarak da kanalların yayınlarını durdurmaya çalıştı ve atandığı şirketlerin değil, hükümetin çıkarını düşündüğünü net şekilde gösterdi.

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ
<< Önceki Haber Oğuz Karamuk: Atv’yi batıran adam Kanaltürk’te kayyum Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER