Okutan: Polisimizin en vazgeçilmez ihtiyacı moral ve motivasyondur


MHP Isparta Milletvekili Nuri Okutan, günümüzde polisin en vazgeçilmez ihtiyacının moral ve motivasyon olduğunu söyledi. Okutan, "Bu ihtiyacın karşılanmasında devletin yanında milletimize de önemli görevler düştüğü açıktır. Polisimizin moral ve kabiliyetine tesir edecek en önemli faktör, hiç kuşkusuz halkın desteğinin en üst seviyede olmasıdır." dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Isparta Milletvekili Nuri Okutan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) basın toplantısı düzenledi. Fedakârlık timsali Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 171. yılının kutlu olması temennisinde bulunan Okutan, "Vatana, millete, bayrağa, huzura ve güvenen adanan tam 171 yıl. Aracılığınızla Türk Polis Teşkilatı'nın bütün mensuplarının, eşlerinin, çocuklarını, emekli, dul ve yetimlerimizin bu anlamlı haftasını şahsım ve partim adına ayrı ayrı tebrik ediyorum." diye konuştu.

10 Nisan 1945'ten bu yana milli birlik ve bütünlüğün korunması, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması gibi son derece ulvi bir görevi üstlenen polislerin, milletin gözünde ve gönlünde hak ettiği yeri aldığını belirten Okutan, sözlerine şöyle devam etti: "Bu itibarla iki asra yaklaşan mazisiyle Türk Polis Teşkilatı demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'nin önemli bir yapı taşı haline gelmeyi başarmıştır. Bugün ülkemiz gündeminin ilk sıralarında yerini muhafaza etmekte olan terörle mücadeleden, uyuşturucu kaçakçılığı ve trafik terörüne kadar son derece komplike ve zor görevleri, gece gündüz demeden, canı pahasına fedakarca görev yapan polisimizin makine, teçhizat, eğitim ve benzeri ihtiyaçlarının karşılanması öncelikli olmalıdır."

Günümüzde polisin en vazgeçilmez ihtiyacının moral ve motivasyon olduğunu vurgulayan Okutan, "Bu ihtiyacın karşılanmasında devletin yanında milletimize de önemli görevler düştüğü açıktır. Polisimizin moral ile birlikte ikan ve kabiliyetine tesir edecek en önemli faktör, hiç kuşkusuz halkın desteğinin en üst seviyede olmasıdır. Memurundan amirine bir polisin en çok moral bulduğu an, vatandaşlarımızın kendisine 'polis amca' güveni içinde yaklaşmasıdır. Yolunu kaybedene adres tarif eden, trafikte karşıdan karşıya geçen çocuklarımıza ve yaşlılarımıza eşlik eden, zor anlarımızda imdada yetişen hep o 'polis amca'dır. 'Polis amca' figürü aslında, samimiyetin, sıcaklığın, huzurun ve güvenin sembolüdür. Buradan bütün milletimize bir çağrıda bulunuyorum. Bu hafta içinde polisimizin hatırını sorun, karakola uğrayıp bir çaylarını için, trafikte, nöbet başında ve her gördüğünüz yerde polislerle selamlaşın. Onlara desteğinizi hissettirin." şeklinde konuştu.

Polise sahip çıkmak ve destek olmanın aslında milletin huzuruna ve güvenine destek olmak olduğunu ifade eden Okutan, sözlerini şu ifadelerle tamamladı: "Çok uzun yıllar polislerle birlikte görev yaptık. En yakınımda onlar oldu. Hayatım polislerle iç içe geçti. 30 yıla yaklaşan mülki idare amirliği tecrübemle söylüyorum ki, esasen polisin tarafı sadece Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin yanıdır. Polisi bu önemli ilkeden uzaklaştıracak her türlü akımın oluşturacağı tehlikelere karşı koruyucu tedbirlerin alınması, elbette önem arz etmektedir. Polislerimiz gerek terörle mücadelede ve gerekse ülkemizin huzur ve güven ortamının temininde diğer güvenlik güçleriyle birlikte son derece önemli vazife yapmaktadır. Bugün 300 bine yaklaşan fiili kadrosuyla büyük bir ordu görünümündeki polis teşkilatının, özellikle terörle mücadeledeki etki ve yetkisinin artırılması yönünde gerekti düzenlemeler ivedilikle yapılmalıdır. Herkesin ve her kesimin ittifakla yaklaşması gereken odur ki polis anayasal demokratik rejimin bekçisi, halkın can ve mal emniyetinin teminatıdır. Devlet geleneğimizde var olan 'okula, camiye ve kışlaya' siyasetin sokulmaması ilkesi, karakol için de geçerlidir. Bu itibarla polisimiz mutlaka siyaset dışında tutulmalıdır. Türk Polis Teşkilatı ile ilgili aksaklıklar varsa, yapılacak düzenlemeler kırmadan dökmeden, iki asra yaklaşan kurumsal birikimi dikkate alarak hayata geçirilmelidir. Milli birlik ve beraberlik devleti güçlü kılarken kökleri maziye dayanan güçlü kurumların varlığı, bu gücü ve kudreti daha da pekiştirir. Onun için polis teşkilatımızın 171 yıla dayanan birikimlerinden faydalanmalı ve diğer kurumlarla eşgüdüm içinde çalışmasının önü açılmalıdır." CİHAN

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER