Bebeği annesinin kucağından kaptığı gibi...

Yunanistan iki hafta içinde Pire Limanı’nı terk etmeyen mültecilerin zorla kamplara götürüleceğini açıkladı. Çıkan olaylarda bir mülteci annesinden aldığı bir bebeği polise fırlatma tehdidinde bulundu

O an yürekler ağızlara geldi

Yunanistan, AB-Türkiye anlaşması kapsamında geri iade edilecek göçmenlerin işlemlerini tamalamaya çalışırken ülkede kaos yaşanıyor. Başkent Atina yakınlarında bulunan ülkenin en büyük limanı Pire’de bekleyen 5 bini aşkın mülteciyi kamplara yerleştirme çabası, patlak veren olaylar nedeniyle başarısızlıkla sonuçlandı.

Çevirmenler eşliğinde dün Pire’ye giden Yunan yetkililer, kampların fotoğraflarını gösterip yemek ve barınma imkanlarını anlatarak mültecileri ikna etmeye çalıştı. Ancak Almanya’ya ilerleme ısrarında olan mülteciler, polisle gerilim yaşarken kimileri yola atlayarak otobüslerin geçişine engel oldu.

Kendilerini feribota bindirmeye çalışan Yunan polislerine direnen mülteciler, tepkilerini sert bir şekilde dile getirirken, polis ve mülteciler arasındaki tansiyon sık sık yükseldi. Pire’de henüz birkaç aylık bir bebeği annesinin kucağından alan bir mülteci, polislerin üzerine gelmeye devam etmesi halinde çocuğu fırlatmakla tehdit etti. Olay üzerine araya giren STK temsilcileri ve mülteciler, adamı güçlükle sakinleştirirken, elden ele dolaşan bebek en sonunda yaşlı bir kadın tarafından annesine teslim edildi. Çıkan olaylarda bazı mültecilerin fenalaştığı ve hastanelere kaldırıldığı aktarıldı. 
<< Önceki Haber Bebeği annesinin kucağından kaptığı gibi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER