Ömer Şahin: AK Parti’de 3 odağın olduğu alenileşti: Erdoğan, Gül ve Davutoğlu

Ömer Şahin: AK Parti’de 3 odağın olduğu alenileşti: Erdoğan, Gül ve Davutoğlu

(...)

AK Parti’de 3 odağın olduğu alenileşti: Erdoğan, Gül ve Davutoğlu. Erdoğan partiye hâkim ve gücünü paylaşma niyetinde değil. Bu şartlarda Davutoğlu’nun genel başkanlık yapması gün geçtikçe zorlaşacak.

 Binali Yıldırım’ın Saray desteğiyle bir çırpıda 800 imza toplamasıyla Davutoğlu cendereye alındı. MKYK listesinde nerdeyse sıfır çeken Davutoğlu, milletvekili aday listesini hazırlama gücünü de kaybetti. O 800 imza her an işleme konabilecek şekilde Erdoğan’ın çekmecesine kondu. Davutoğlu’na kıpırdama şansı bırakılmadı.
 Davutoğlu artık diken üzerinde. Seçimde başarısız olursa her halükarda olağanüstü kongre kaçınılmaz. İmzalar zaten hazır. Erdoğan’ın adayının Yıldırım yerine Numan Kurtulmuş olma olasılığı daha yüksek.

 Gül’e de yakın olarak bilinen güçlü isimler Bülent Arınç, Ali Babacan, Mehmet Şimşek, Hüseyin Çelik, Sadullah Ergin, Nihat Ergün, Beşir Atalay şimdilik oyun dışı ancak 1 Kasım sonrası gelişmelerin odağında yer alacaklardır.

 1 Kasım başarısızlığı halinde Gül’ü partinin başına geçirme çabası yoğunlaşır. Gül’ün dönüşü Erdoğan ile uzlaşmasına bağlı ve bu neredeyse imkansız. O zaman ‘yeni siyasi parti’ seçeneği gündeme gelecektir. Gül siyasete girmese dahi AK Parti’yi de etkileyecek yeni siyasi oluşumlar sürpriz olmayacaktır.

<< Önceki Haber Ömer Şahin: AK Parti’de 3 odağın olduğu alenileşti:... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER