Ordu'da kan bağışı seferberliği


Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, kan vermenin sağlık açısından önemine değinerek, "Ben de kan veriyorum. Kan bağışını herkese tavsiye ediyoruz. Kızılay kan bağışı faaliyetleri son derece önemli. Kan ve kan ürünleri doğrudan doğruya insan hayatı ile ilgili ve kime ne zaman kan ve kan ürünlerinin ihtiyaç olacağı hiç belli değil. Dolayısıyla kendimize, çocuklarımıza, akrabamıza veya bir başka insana yapılabilecek en büyük iyilik kan bağışıdır." dedi.

Kızılay Ordu Şube Yönetimi'ni makamında kabul eden Vali Balkanlıoğlu, "Kan bağışı insan hayatının kurtarılmasında büyük önem arz ediyor. Bu nedenle kan bağışına çok önem vermemiz gerekir. Bir çok kez kan bağışında bulundum ve kan vermeye de devam edeceğim. Başta ben olmak üzere tüm valilik çalışanlarımız kan verecek, herkesi teşvik edeceğiz." şeklinde konuştu.

Ordu Kan Bağış Merkezi Müdürü Cengiz Dönmez de ildeki kan bağışı ile ilgili bilgi vererek, 2014 yılında 15 bin 973 ünite kan bağışı yapıldığını, 2015 yılının ilk on ayında hedeflenen 16 bin 400 rakamının geçilerek 17 bin 500'e ulaşıldığını söyledi. Dönmez, yıl sonu hedeflerini 20 bin ünite olarak açıklarken, Vali Balkanlıoğlu da Kızılay kan bağış aracının önümüzdeki günlerde valilik binası önünde olacağını ifade etti. CİHAN
<< Önceki Haber Ordu'da kan bağışı seferberliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER