"Ortadoğu'daki terör turizmi etkiliyor ama Türkiye ile yolculuğumuz sürecek"


Arap Turizm Örgütü Başkanı Dr. Bandar Fahad al Fehaid, Ortadoğu'deki terörün turizmi olumsuz etkilediğini ancak Türkiye'de yolculuklarına devam edeceklerini açıkladı.

Fehaid, "Ortadoğu'da gelişen terör olayları turizmi olumsuz etkilemiştir. Ama bu gibi durumlar bizi engelleyemeyecektir. Biz Türkiye Cumhuriyeti ve İslam ülkeleri ile yapacağımız yoluculuğu kesintiye uğratmayı düşünmüyoruz." dedi.

Bursa Valiliği, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı ve Bursa Sağlık Turizmi Derneği işbirliği ile düzenlenen Bursa 2. Medikal ve Termal Turizm Forumu başladı. Merinos Atatürk Kongre Merkezi'nde düzenlenen forumun açılışına Vali Münir Karaloğlu, Arap Turizm Örgütü Başkanı Dr. Bandar Fahad al Fehaid, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdulkadir Karlık, BTSO Sağlık Komisyonu Başkanı Dr. Mustafa Esgin, Bursa Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Dr. Sedat Demir ve sektör temsilcileri katıldı.

Vali Münir Karaloğlu, Bursa'nın tarihin her döneminde şifa şehri olduğunu, İngiliz lordlarından Osmanlı sultanlarına kadar herkesin Bursa'da şifa aradığını ifade etti. Bursa'da 3 bin yataklı sağlık yatırımının sürdüğünü belirten Karaloğlu, bunlar bittiğinde Bursa'nın sağlık ve medikal bakımdan dünyanın en önemli şehirlerinden biri olacağını kaydetti.

İstanbul'dan Bursa'ya gelecek olan yabancı hasta ya da turistlerin şehre ulaşım bakımından zaman kaybı yaşadığını hatırlatan Bursa Valisi, sözlerini şöyle tamamladı: "Şimdi İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolunun İstanbul Bursa bölümü tamamlandı. İzmit Körfez geçiş köprüsünün yapımı da devam ediyor. O da bittiğinde Sabiha Gökçen Havaalanı ile Bursa arası 40 dakikaya düşecek. Böylece Bursa'daki hastane ya da termal merkeze gelmek isteyen yabancı turistler çok daha çabuk şehre ulaşabilecek."

FEHAİD: YOLCULUĞUMUZU KESİNTİYE UĞRATMAYACAĞIZ

Arap Turizm Örgütü Başkanı Dr. Bandar Fahad al Fehaid ise Bursa'nın tarihin her döneminde sağlık açısından çok iyi bir durumda olduğunu dile getirdi. Dünyada 1 milyon 200 bin turist bulunduğunu ve her bir turistin gittikleri ülkede 4 bin 500 dolar harcama yaptığını hatırlatan Fehaid, bu açıdan Arap turist potansiyeline dikkat çekti. Ortadoğu'da yaşanan karışıklıkların turizme zarar verdiğini vurgulayan Fehaid, şunları kaydetti: "Ortadoğu'da gelişen terör olayları turizmi olumsuz etkilemiştir. Ama bu gibi durumlar bizi engelleyemeyecektir. Biz Türkiye Cumhuriyeti ve İslam ülkeleri ile yapacağımız yoluculuğu kesintiye uğratmayı düşünmüyoruz. Yolculuğumuzu kararlılıkla sürdüreceğiz."

BTSO Sağlık Komisyonu Başkanı Dr. Mustafa Esgin de Bursa'nın sağlık ve termal turizm potansiyeline işaret etti. Esgin, Bursa'nın sağlık turizmi sayısının son 5 yılda 20 kat arttığını vurguladı.

Açılış konuşmaları ve gerçekleştirilen panellerin ardından 4 kıtada ki 20 ülkeden gelen 60 kişilik alım heyeti, Almira Otel'de ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi. CİHAN
<< Önceki Haber "Ortadoğu'daki terör turizmi etkiliyor ama Türkiye ile... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER