450 yıldır kutlanan Samut Dede Hıdırellez Festivali için çalışmalar başladı


Samsun'da 450 yıldır kutlanan Samut Dede Hıdırellez Festivali için çalışmalara başlandı.

Samsun'un Havza ilçesi Havza Dernekler Federasyonu (HADEF) Samsun Bölge ve Havza ve Köylerini Sevenler Derneği Başkanı Ahmet Güngör ve dernek yöneticileri, Havza Kaymakamı Alper Tanrısever ve Havza Belediye Başkanı Murat İkiz'i ziyaret etti.

Ziyarette Dernek Başkanı Ahmet Güngör, festivalin bu yıl dernek tarafından 3. kez düzenleneceğini belirterek, "Samut Dede Hıdırellez Festivali'nin tarihi yaklaşık 450 yıllık bir geçmişe dayanmakta ve bölge halkı tarafından bu geleneği yaşatmaya çalışmaktayız. İnşallah 8 Mayıs Pazar günü festivalimize tüm halkımızı bekliyoruz." dedi.

Kaymakam Tanrısever bu tür etkinliklerin birlik ve beraberlik adına önemli olduğuna değinerek, "Her zamankinden çok birlik ve beraberliğe ihtiyacımızın olduğu bu günlerde bu tür organizasyonlar bizim için önemli. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum." diye konuştu.

Başkan İkiz ise "Böylesi tarihi bir değerimizi yaşatmak için harcadığınız çabadan ötürü sizleri tebrik ediyorum. İlçemizde her geçen yıl düzenlenen festival sayısı artmakta. Bu bizleri memnun etmekte ve ilçenin tanıtımı için önemli." ifadelerini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber 450 yıldır kutlanan Samut Dede Hıdırellez Festivali... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER