Otelciler, Rus tur operatörlerinin satışlarını durdurmasından korkuyor


Suriye sınırında Rusya'ya ait savaş uçağını vurulması ile başlayan gerginlik turizmciyi tedirgin ediyor. Rus tur operatörlerinin satışlarını durdurmasından korkan otelciler, siyasi durumun normalleşmesi temennisinde bulunuyor.

Konu ile ilgili Cihan'a açıklamalarda bulunan Turistik Otelciler, Yatırımcılar ve İşletmeciler Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır, şunları ifade ediyor:

"Uçak vurulduğunda sürtüşmelerin ve ertelemelerin olacağı belliydi. Putin'in kendi halkına verdiği sözler var. Bu sözlere bağlı olarak böyle bir karar aldı. Savaş durumu vardı ve her halükarda iptaller gelecekti.

Turizmde durum ne olur bilmiyorum. Herhangi bir rakam veya yüzde veremeyeceğim. Ama Paskalya ve 2015'i uğurlama etkinlikleri daha yoğun olabilirdi. Gerçi mevsim bitti, buralara çok gelecek yok. Dolayısıyla çok büyük bir şey oynar mı bilmiyorum. İstanbul'da pek bir şey olacağını zannetmiyorum. Gelmeye niyetlenen gelir. Şu an çok Rus turist yok, yoğunluk da yok. Ben umut ediyorum, zamanla tekrar dostane bir ortam olacaktır. Her şey devam edecektir. Her şeye rağmen hayat devam ediyor."
CİHAN
<< Önceki Haber Otelciler, Rus tur operatörlerinin satışlarını durdurmasından... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER