TBMM Başkanı Kahraman: Öğretmen ve hakim olma özlemime kavuşamadım


Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman, öğretmen ve hakim olmayı çok istediğini belirterek "Bir hakim olmayı özlemişimdir, bir de öğretmen olmayı özlemişimdir. Velhasıl iki özlemime kavuşmuş değilim. Ama adalete hürmetimi ve öğretmenlere hürmetimi devamlı içimde taşımışımdır ve yaşamışımdır." dedi.

İsmail Kahraman, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla 81 ilden gelen öğretmenler heyetini Tören Salonu'nda kabul etti. Törende konuşan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, kabülden dolayı Meclis Başkanı Kahraman'a teşekkür etti ve yeni görevinde başarılar diledi.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, okul yolunu bilen herkesin hayatında önemli bir yer tutan öğretmenlerin anlamlı bir gününü kutladıklarını ifade etti. Kahraman, "Bugün öğretmenin ve öğrenmenin, talim ve terbiyenin anlaşılması, ehemmiyetinin kavranması hususlarının tekrar gözden geçirilmesine vesile olmaktadır. Bizler ilk emri 'oku' olan bir dinin mensupları olarak öğretmenliği medeniyetle birlikte anlarız. Öğrenene ve öğretene hürmet eder, kitaba gereken önemi veririz. Sizler bir toplumun inşa edilmesinde en ön saflardasınız. Toplumumuzun her bir ferdinin fiziksel. Zihinsel ve ruhsal gelişiminde sizlerin emeği vardır." diye konuştu.

"Toplum olarak öğretmenlere teşekkür borçluyuz." diyen Kahraman, şöyle devam etti: "En karlı, en büyük yatırım insana yapılan yatırımdır. Devletimiz ve hükümetimiz de yarınlara daha güvenle bakmak için kaynaklarımız ve imkanlarımız ölçüsünde insanlarımıza yatırım yapmaktayız. Eğitim pahalı bir yatırımdır. İş sadece okuma yazma öğrenmekle bitmemektedir. Bilginin öğrenilmesi, eğitimin davranışa yön vermesi uzun vadeli bir yatırımdır. Bir nesilden verim alınması için 20 yıl gibi bir zaman gerekmektedir. Bu sebeple insan yetiştirmek büyük sabır ve fedakarlık istemektedir. Sizler fedakar insanlarsınız."

Çocukların manevi, milli değerlere, öz kültüre, köküne bağlı yetiştirilmesi gerektiğini belirten Kahraman, gelişime ve değişime açık örnek gençler olması gerektiğini kaydetti. "Gönüllerimiz arasındaki köprüleri kurarak sevgi ile işimize sarılmak ve birlikte bir gelecek hayali kurmaktır. Hayaller hakikatlerin tarlasıdır. Milletimizin huzur ve esenliği, devletimizin bekası buna bağlıdır." diyen Kahraman, sözlerini şöyle tamamladı: "Çok özlerim öğretmen olmayı. Bir hakim olmayı özlemişimdir, bir de öğretmen olmayı özlemişimdir. Hakim olamadım; çünkü şartlar müsait olmadı. Oysa ben hukuku kazandığımda köyümdeki Harun hoca 'ne kadar güzel' demişti, hakim olacaksın ama elinde bir terazi. Köyde adım, daha okula yeni kayıt olduğum sene hakime çıktı. Hakim aşağı, hakim yukarı, hakim hakim. Bir türlü hakim olamadım sayın bakan. Oysa adalet terazisi elinizde ve adalet dağıtıyorsunuz ve toplumun en temeli adalet. Adalet mülkün temeli. Öğretmenlik, Kevser Seçkin benim öğretmenim, ilkokul birdeki öğretmenim. Kevser Hanıma sevgim saygım, ille öğretmen olayım isteğini doğurdu ama hukuka girince öğretmenlik olmadı. Velhasıl iki özlemime kavuşmuş değilim. Ama adalete hürmetimi ve öğretmenlere hürmetimi devamlı içimde taşımışımdır ve yaşamışımdır."

Daha sonra öğretmenleri temsilen Başkan Kahraman'a bir çiçek takdim edildi. Öğretmenler Meclis Başkanı Kahraman ile fotoğraf çektirdi. CİHAN
<< Önceki Haber TBMM Başkanı Kahraman: Öğretmen ve hakim olma özlemime... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER