Otomobil severlerin hevesi kursağında kalacak

Ocak ayıyla başlayan yeni model yılı, bunu bekleyenlerin hevesini kursağında bırakacak.

Otomobil severlerin hevesi kursağında kalacak

ÖTV artışı ve kur zamlarıyla birlikte 2014 model otomobiller için modeline göre 15 bin liraya kadar fazladan ödeme gerekecek.

Oto­mo­tiv­de ye­ni mo­del yı­lı­nın ocak ayı­na alın­ma­sı tü­ke­ti­ci alış­kan­lık­la­rı­nı de­ğiş­tir­di. Ön­ce­le­ri yı­lın ikin­ci ya­rı­sın­da, ağus­tos ayın­da sa­tın alı­nan oto­mo­bil­ler, bir son­ra­ki yı­la ait araç­lar­dı. Bu il­ginç uy­gu­la­ma­dan ge­çen yıl vaz­ge­çil­miş­ti. Ya­pı­lan ye­ni dü­zen­le­mey­le bir­lik­te tüm dün­ya­da ol­du­ğu gi­bi Tür­ki­ye­’de de ye­ni mo­del yı­lı, yıl­ba­şı iti­ba­riy­le dev­re­ye gir­me­ye baş­la­dı.

Yer­li­ler­de fark cü­zi

Bu ye­ni uy­gu­la­ma, Tür­ki­ye için fark­lı bir re­ka­bet or­ta­mı or­ta­ya çı­ka­rı­yor.

Yer­li üre­ti­ci­ler, ye­ni mo­del yıl­lı oto­mo­bil­le­ri he­men ocak ayı içe­ri­sin­de üre­tip sa­tı­şa su­na­bi­lir­ken, iç pa­zar­da ağır­lı­ğı his­se­di­len it­hal araç­lar, üre­til­dik­le­ri böl­ge­le­re gö­re mart ayı­nın so­nu­na ka­dar an­cak sa­tı­şa su­nul­muş olu­yor. Bu du­rum­da yer­li araç­lar­da mo­del yı­lı fi­yat far­kı cü­zi ka­lır­ken, it­hal oto­mo­bil sa­tın al­ma­yı plan­la­yan­lar ke­se­nin ağ­zı­nı iyi­ce aç­mak zo­run­da.
<< Önceki Haber Otomobil severlerin hevesi kursağında kalacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER