Özdemir: Havuz medyası olanları saklamış olabilir ama biz ta Avrupa'dan duyduk


Avrupa Parlamentosu Yeşiller Grubu Eş Başkanı Rebecca Harms ve Almanya Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir, yaşanan olayları yerinde incelemek üzere Şırnak'ın Cizre ilçesine geldi. İlk önce belediyeye ziyarette bulunan Avrupalı parlamenterler, daha sonra çatışmaların en yoğun yaşandığı Nur Mahallesi'ne gitti. Cem Özdemir, hükümete yakın medyanın olayları vermemesini eleştirerek, "Belki havuz medyası burada olanları saklamış olabilir ama biz sizin sesinizi ta Avrupa'dan duyduk." dedi.

8 gün boyunca sokağa çıkma yasağının uygulandığı Şırnak'ın Cizre ilçesinde yaşananlar Avrupa'nın da dikkatini çekti. Avrupa Yeşiller Grubu Eş Başkanı Rebecca Harms ve Almanya Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir, Türkiye Yeşiller Sol Gelecek Partisi Eş Başkanı Naci Sönmez'in de aralarında bulunduğu bir heyetle Cizre'ye geldi. Heyet ilk önce Cizre Belediyesi'ni ziyaret etti. Heyeti burada Cizre Belediyesi Eş Başkanı Kadri Konur ile HDP'li milletvekilleri Faysal Sarıyıldız, Mithat Sancar ve Ali Atalan karşıladı. Heyet daha sonra çatışmalardan en çok etkilenen Nur Mahallesi'ne gitti. Burada İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan Cizre Belediye Başkanı Leyla İmret de heyete katıldı. Hasar gören evleri inceleyen heyet, daha sonra HDP ilçe başkanlığı önünde kısa bir açıklama yaptı.

Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir, dayanışma ziyareti için Cizre'ye geldiklerini söyledi. Özdemir, "Sizin acınız bizim acımız. Kim olursa olsun bütün ölen insanlar bizim kardeşimizdir. Orada delinmiş betonlar ilk defa delinmiyor. Bu daha önce de yapılmış bir şey. Ama bu hiçbir sonuç getirmedi. Acı ve zarardan başka bir fayda getirmedi. Yanlış bir yolun devam etmesinin de hiçbir faydası yoktur. Yapılacak en akıllıca şey silahların hemen susmasıdır. Önümüzde bayram var. Bu iyi bir fırsat. Bayramda herkesin silahları susturmasını davet ediyorum." dedi.

MÜZAKERELER TEKRAR BAŞLASIN

Müzakerelerin tekrar başlaması gerektiğini belirten Cem Özdemir, artık hiç kimsenin hayatını kaybetmemesi temennisinde bulundu. Özdemir, şöyle konuştu: "Madem ki ortada bir güvensizlik var diyorlar o zaman üçüncü tarafların gözlemci olarak buna eşlik etmesini teklif ediyorum. Orada bize düşen bir görev varsa biz seve seve yerine getirmeye hazırız. Ama lütfen kimse artık hayatını yitirmesin. Türkiye zarar görmesin. Belki havuz medyası burada olanları saklamış olabilir ama biz sizin sesinizi ta Avrupa'dan duyduk. Benim tavsiyem; mademki bir meclis var, mademki Türkiye'nin farklı kesimlerdeki kişiler seçilmiş bu fırsatı değerlendirelim."

Avrupa Parlamentosu Yeşiller Grubu Eş Başkanı Rebecca Harms da ne olursa olsun bir an önce çözüm masasına oturulması ve silahların derhal susturulması gerektiğini belirtti.
Nur Mahallesi'ndeki incelemelerini tamamlayan heyet, daha sonra Cizre'de hayatını kaybeden 16 sivil vatandaş için Cudi Mahallesi'nde bulunan taziye evini ziyaret ederek başsağlığı dileğinde bulundu. CİHAN
<< Önceki Haber Özdemir: Havuz medyası olanları saklamış olabilir ama... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER