Palto film günleri 9. kez Eskişehir'de


İsmini Gogol'ün Palto hikayesin ile düzenlenme aralığı olan kış mevsiminden alan Palto Film Günleri, Eskişehir Anadolu Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi desteğiyle 9. kez gerçekleşiyor. Bu kapsamda, 12 uzun metraj film ile Eskişehir yine sinemanın en iyi örnekleriyle buluşacak.

9. Palto Film Günleri, 21 Aralık Pazartesi günü Anadolu Üniversitesi Sinema Anadolu'da Tolga Karaçelik'in katılımıyla açılacak. 12.00'de Diren, 15.00'de Güneş Tepedeyken ve 18.00'de Sarmaşık fim gösterimlerinin ardından 9. Palto Film Günleri'nde Peyote'de Çerikunda performansıyla zirveye ulaşacak.

Bağımsız sinema örnekleriyle yılın son zamanlarında Eskişehir'de tılsımlı bir sinemasal alan oluşturması planlanan 9. Palto Film Günleri kapsamında bu sene 8 film vizyon öncesinde sinemaseverlerle buluşacak. Bu seneki gösterilecek filmlerin listesi ise şöyle: Sarmaşık (Tolga Karaçelik), Kar Korsanları (Faruk Hacıhafızoğlu), Mustang (Gamze Deniz Ergüven), Baskın (Can Evrenol), Diren (Sarah Gavron), Güneş Tepedeyken (Dalibor Matanic), Dheepan (Jacgues Audiard), Son of Saul (Laszlo Nemes), Gençlik (Paolo Sorrentino), The Club (Pablo Larrain) Ölümcül Oyun (Veronica Franz - Severin Fiala), Macbeth (Justin Kurzel)

9. Palto Film Günleri'nde Altın Portakal'da en iyi yönetmeni alan Tolga Karaçelik, Faruk Hacıhafızoğlu, Can Evrenol ve filmlerin oyuncuları sinemaseverlerle kendi filmleri hakkında konuşma yapacak. Geleneksel hale gelen Palto Film Günleri atölye çalışmalarında bu sene sinema eleştirmenleri, Alper Turgut ve Serdar Akbıyık "Film Eleştirmenin Dayanılmaz Hafifliği" atölyesiyle genç sinemaseverlerin ufkunu açacak.

'Askıda Bilet' uygulaması, seyircilerin herhangi bir seansa bilet alıp gişeye, yani askıya bırakması ile gerçekleşiyor. Ekonomik zorluk çeken sinemaseverler gişeden biletlerini ücretsiz olarak temin ediyor.
CİHAN
<< Önceki Haber Palto film günleri 9. kez Eskişehir'de Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER