Pansiyoncular sezonu yüzde 30 kayıpla kapattı

Pansiyoncular sezonu yüzde 30 kayıpla kapattı

Antalya'nın Manavgat ilçesinde pansiyoncular, turizm sezonunu bir önceki yıla göre yüzde 30 kayıpla kapattı.

Pansiyoncular, yüzde 30'luk kaybın Temmuz ve Ağustos aylarında ülke genelinde etkili olan terör olaylarının etkili olduğunu belirtiyor. Side'de 40 pansiyoncu bin 250 yatak kapasitesiyle turizme hizmet veriyor.

Side Pansiyoncular Derneği Başkanı Ali Yükser, yaptığı açıklamada, 2015 turizm sezonunu bir önceki yıla göre yüzde 30 kayıpla kapattıklarını söyledi. Temmuz ve Ağustos aylarında ülke genelinde artan terör olayları nedeni ile yerli turistin tatile çıkma konusunda korktuğunu belirten Yükser, "Pansiyoncular için bu sene kayıp yıl oldu. Pansiyonculukta en hareketli dönem Temmuz ve Ağustos aylarıydı. Terör olayları yerli turistin pansiyonlarda tatil yapmasını engelledi. Olaylar yerli turisti etkilediği gibi yabancı turistleri de etkiledi. Pansiyoncuların bir önceki yıla göre de turizm gelirlerinde de de düşüş oldu." diye konuştu.

Türkiye'nin turizme il açılan destinasyonlarından biri olan Side'nin yıllardır kronik hale gelmiş sorunların olduğunu vurgulayan Yükser, turizme zarar veren bu sorunların yeni turizm sezonunda olmaması gerektiğinin altını çizdi. Sürdürülebilir turizmde müşteri memnuniyetini çok önemli olduğuna dikkat çeken Yükser, turistleri rahatsız edecek her türlü olumsuz olaylardan kaçınılması gerektiğini ifade etti.

Yükser, Side'de fahiş fiyattan mal, hanutçuluk, etiketsiz ürün satıma, turiste laf atma, kötü söz söyleme, zorla dükkan içine çekme gibi turizme zarar veren her türlü imaj bozucu davranışlardan kaçınılmasına özen gösterilmesi gerektiğini sözlerine ekledi. CİHAN
<< Önceki Haber Pansiyoncular sezonu yüzde 30 kayıpla kapattı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER