Parası olan döviz bürosuna koştu

AKP lideri Recep Tayyip Erdoğan ile damadı Berat Albayrak, "Dövizin alan yanar." dedikçe şirketler ve şahıslar döviz alıyor. Merkez Bankası verilerine göre bankalardaki döviz tevdiat hesaplarının toplamı 22 Mart Cuma günü itibarıyla 179,3 milyar dolara yükseldi. Bir haftada 3,5 milyar dolar döviz toplandı. Cumhuriyet tarihinin rekoru...

Berat Albayrak'tan şiveli dolar konuşması: Gara gara düşünüyorlar

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın 20 Mart'ta Trabzon'da şiveli bir şekilde, "Dolar alanlar gara gara düşünüyorlar. Bi griz çıksada diye bekliyorlar." sözlerini vatandaş kale almadı. 

MEVDUATIN YÜZDE 52'Sİ DÖVİZ

Merkez Bankası verilerine göre  bankalardaki döviz tevdiat hesaplarının (DTH) toplamı 22 Mart Cuma günü itibarıyla 179,3 milyar dolara yükseldi. Son tutar Cumhuriyet tarihinin en yüksek seviyesi. 

Döviz hesaplarının bu hafta 183 milyar doları geçebileceği ve yeni bir rekor kırabileceği belirtiliyor. 

Dövizin banka mevduatı içindeki payı yüzde 52'yi buldu. Aynı oran 2011 yılında yüzde 28'e gerilemişti. 2001 krizinde ise yüzde 51 seviyesine yükselmişti.

TL'de değer kaybının devam edeceği endişeleri vatandaşa dolara yöneltti. Bankalardaki mevduat içinde dövizin payı yüzde 52'yi buldu.

DÖVİZ HESAPLARI BİR HAFTADA 3,3 MİLYAR DOLAR ARTTI

15 Mart'ta döviz hesaplarının toplamının 176 milyar olduğu dikkate alındığında Albayrak'ın konuştuğu hatfa Türkiye'de şirketler ve şahıslar 3,3 milyar dolar topladı. 

Yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatı aynı dönemde altın hariç 3,2 milyar dolar arttı.
<< Önceki Haber Parası olan döviz bürosuna koştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER