Parti temsilcileri: Mutlaka oyunuzu kullanın


Türkiye'nin Köln Başkonsolosluğu'nda, seçim alanı tanıtımına katılan siyasi parti temsilcileri, vatandaşlara oy kullanma çağrısı yaptı. CHP Köln kurucusu ve parti temsilcisi Salman Yelken, "7 Haziran seçimlerinde Köln Başkonsolosluğu'ndaki seçim işlemlerini hakikaten güvenli buldum. Özellikle Sayın Başkonsolosumuz bu konuda son derece hassas ve öz verili. Her partiye aynı mesafede davrandı" dedi.

Sandık Kurulu başkanlarının din görevlilerinden oluştuğunu hatırlatan Yelken, "Biz o konuda tavrımızı koyduk, göz açtırmadık. Her sandık kurulunda üyelerimiz var" dedi."Bence halkımız seçime mutlaka katılsın" diyen CHP temsilcisi Yelken, seçime katılmak isteyen vatandaşlar için Köln ve eyalet çapında minibüsler tuttuklarını aktardı, "Vatandaşlarımız bizi ararsa, gidip onu alıp oylarını kullandıracağız. Seçime katılmayanın sonuçtan şikâyete hiç hakkı olmaz. Seçime katılmayan oyunu çöpe atmış, hatta AKP'nin ekmeğine yağ sürmüş oluyor" dedi.

"OYLAR ÇALINACAK" BİR ALGI OPERASYONUDUR

MHP temsilcisi Tansel Çiftçi de seçime katılım çağrısı yaparak, "Seçime katılmayanların sonuçtan şikayet etmeye hakkı olmaz. 'Oylar çalınacak' diye bir algı operasyonu var. Sandıklar ve oylar güvenli. İnsanlarda oylarımız çalınacak biz gitmesek de olur diye bir algı var. Seçime katılmadıkları zaman kendi oylarını kendileri çalıyor zaten. Katılmayanın yerine karşı tarafın oranı yüksek çıkıyor. Buradaki oy güvenliği beni tatmin ediyor. Yüzde 65 katılmayan var, bu çok yüksek" dedi.

HDP temsilcisi Aziz Kürek ise "Bu sefer daha hazırlıklıyız, diğer partilerle birlikte sandıklara mukayyet olacağız. Oyların gönderilmesi sürecinde de ordaydık. Bizi tatmin etti. Ankara'dan gelen temsilcimiz de uçakta herhangi bir sorun görmedi" dedi.

CİHAN
<< Önceki Haber Parti temsilcileri: Mutlaka oyunuzu kullanın Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER