Futbolda 1,5 milyonuncu kartı Fenerbahçe taraftar aldı


Süper Lig Hasan Doğan Sezonu ve PTT 1. Lig'de passolig kart alan futbolseverlerin sayısının 1,5 milyonu geçtiği belirtildi.

Süper Lig Hasan Doğan ve PTT 1. Lig'de passolig kart alan futbolsever sayısının bir milyon beş yüzbini geçtiği ve bir milyon beşyüzbininci kartın sahibini de İzmir'den bir Fenerbahçe taraftarı olduğu açıklandı. 2015 - 2016 sezonunda 7. haftalar geride kalırken yeni sezonda 200 binden fazla futbolseverin passolig ailesine katıldığı belirtildi. Türkiye'nin 81 ilinden ve birçok ülkeden passolig kart alan taraftarlar, takımlarına hem destek oluyor, hem katkı sağlıyor. Sezon başından bu yana 200 bin futbolsever daha passolig kart alırken, kart sayısının da 1 milyon 505 bin 301 olduğu ifade edildi.

Flaş transferlerle lige başlayan Fenerbahçe, passolig kart satışında da hızlı bir çıkış gerçekleştirmişti. Taraftarların yoğun ilgisiyle 2015 yılının en yüksek adetli kart büyümesi Fenerbahçe logolu kartlarda yaşandı. Bir milyon beş yüzbininci kart sahibi ise İzmirli bir Fenerbahçe taraftarı oldu.

ZİRVEDE GALATASARAY-FENERBAHÇE REKABETİ VAR

Bu arada Passolig Kart Ligi'nde takımlar arasında kıyasıya bir mücadele yaşandığı da belirtildi. Ligin zirvesinde uzun süredir yer alan Galatasaray'ın, 300 bin sınırını aştığı açıklandı. Sene başından beri tam 173 bin adet Galatasaray kartının satıldığı açıklanırken, en yakın rakibi Fenerbahçe ile aralarında sadece 13 bin fark kaldığı, Beşiktaş'ın ise 200 bin kart sınırını geçerek, üçüncü sıradaki yerini koruduğu ifade edildi.

Anadolu'nun liderinin ise Torku Konyaspor olduğu açıklandı. Modern stadı ve taraftarlarının verdiği destekle güç kazanan Torku Konyaspor ise Anadolu kulüpleri arasında en fazla passolig kart satışı gerçekleştiren takım olarak dikkat çekiyor. Torku Konyaspor ve Trabzonspor arasında ise Anadolu'nun zirve yarışı için büyük çekişme yaşandığı, her iki takımın 100 bin kart seviyesine yaklaştığı belirtildi.

Bu sene yükseldiği Süper Lig'de Samuel Eto'o transferiyle sezona iddialı bir giriş yapan Antalyaspor'un ise Passolig Kart Ligi'nde de rekorlara imza attı belirtildi. Sezon açılışından bu yana kart adedini ikiye katlayan Antalyaspor, 30 bin seviyesine yaklaştı. Antalyaspor'da yeni stadyumla birlikte taraftarların desteğinin artmasının beklendiği de ifade edildi.

İstanbul'da en fazla seyircili maçları ise Fenerbahçe oynuyor. Sezonun ilk 7 haftasında İstanbul'da en çok seyircinin izlediği maç Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki 32 bin 398 taraftarın tribünlerde olduğu Fenerbahçe - Antalyaspor karşılaşması oldu. Anadolu'da en fazla seyirci toplayan maç ise 26 bin 908 kişinin izlediği Torku Konyaspor-Galatasaray mücadelesi olarak öne çıkıyor.

ADANA DEMİRSPOR, PTT 1. LİG'İN LİDERİ

Bu arada PTT 1. Lig'in zirvesinde ise uzun süredir Adana Demirspor yer alıyor. 31 bini aşan mavi şimşekler, kendi liginde passolig kart liderliğini koruyor.
CİHAN
<< Önceki Haber Futbolda 1,5 milyonuncu kartı Fenerbahçe taraftar aldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER