Taşıma ihalesi durduruldu, 5 bin öğrenci okula başlayamadı

Taşıma ihalesi durduruldu, 5 bin öğrenci okula başlayamadı

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde taşımalı eğitim sistemi ile taşınan yaklaşık 5 bin 390 öğrenci taşıma ihalesinde yaşanan sıkıntılar nedeniyle eğitime başlayamadı.

Ağustos ayında yapılan 468 araçlık taşıma ihalesinin şikâyet üzerine Kamu İhale Kurumu (KİK) tarafından incelemeye alınması ile Kızıltepe Milli Eğitim Müdürlüğü yeni bir ihale yapmak durumunda kaldı. 07.10.2015 tarihinde 37 günlük bir ihale yapılarak, daha önce yapılan ihalenin incelemesinin bitmesi beklenecek. Ancak servis şoförleri, ilk ihalenin iptal edilmesine ve yeni bir ihale yapılmasına tepki göstererek, 37 günlük süreçte öğrencileri taşımayacaklarını belirtti.

Hükümet konağı önünde açıklama yapan şoförler adına konuşan Star Taşıma Kooperatifi Başkanı Mustafa Omuk, kazandıkları ihalenin durdurulmasına tepki gösterdi. Şoförlerin mağdur edildiğini ve hak edişlerini alamadıklarını kaydeden Omuk, şoförlerin ihaleyi alan firma ile çalışmak istemediğini kaydetti. Omuk, "İki gün lise kısmını taşıdık. Ücretsiz yaptık bu işi. Yarın öğrenciler taşınmayacak. Çünkü ihale durduruldu. 'Niye ihale bedelinde fazla kırım yaptınız' deniyor. Yapılan yeni ihalede bizden fazla kırım yapıldı. Yeni firma ile çalışmak istemiyoruz." ifadelerini kullandı.

İhale tartışmaları sürerken 162 köy ve mezradan taşınan öğrenciler ise eğitim öğretim yılının başlamasının üzerinden iki hafta geçmesine rağmen eğitime başlayamadı. Söz konusu öğrenciler servis olmadığı için ilçedeki ortaokul ve liselere gelemiyor. Bölgede yaşanan eğitim öğretim sıkıntılarına birde taşımada yaşanan problemler eklenince öğrencilerin mağduriyeti arttı.

Erdem Köyü Muhtarı Remzi Çakır da öğrencilerin taşınmamasından dolayı eğitimlerinden geri kaldığını, belirterek sorunun çözülmesini istedi.

EĞİTİM SEN: EĞİTİM-ÖĞRETİM İKTİDARIN UMURUNDA DEĞİL

Okulların iki haftadan bu yana açık olmasına rağmen öğrencilerin taşınamamasına tepki gösteren Eğitim-Sen Kızıltepe Şube Başkanı Hamit Güngör, durumun eğitim politikalarından kaynaklandığını söyledi. Taşıma ihalelerinin sezon sonunda yapılarak bu zamana kadar bekletilmemesi gerektiğini kaydeden Güngör, eğitim öğretimde temel ihtiyaçların karşılanmadığını kaydetti.

Güngör, "Devlet özel okullarda öğrenci başına 3 bin 200 lira para harcıyor. Ancak devlet okullarında ihtiyaçlar karşılanmıyor. Sınıf ihtiyacı, öğretmen ihtiyacı, öğrencilerin ihtiyaçları ve taşıma konusunda sorunlar üzerine herhangi bir temel politika geliştirilmiyor. Özel okullara para harcanırken devlet okullarına giden fakir fukara çocuklarının sorunlarının çözülmemesi bir yana aksine sorunların büyümesine neden olan icraatlar yürütülüyor. Siyasi iktidar, öğrenciyi, öğretmeni, eğitimi, öğretimi, düşünmüyor. Daha çok 'ne kadar rant elde ederim' onun derdinde. İki hafta oldu okullar açıldı hala öğrenciler okulla taşınamadı. Bu büyük bir sorundur." sözleriyle tepkisini gösterdi. CİHAN
<< Önceki Haber Taşıma ihalesi durduruldu, 5 bin öğrenci okula başlayamadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER