Patatesle çiftçinin yüzü güldü


Kırıkkale Valisi Ali Kolat'ın destekleriyle başlatılan 'Patates Tarımını Yaygınlaştırma Projesi' kapsamında çiftçinin yüzü gülmeye başladı.

Bu sene ilk defa patates üretimi yapan Delice ilçesi Büyükyağlı köyü çiftçilerinden Ümit Aytekin, Patates üretiminde İlçe Tarım Müdür Vekili Kazım Erdoğan, Ziraat Yüksek Mühendisleri Şenol Erkol ve Osman Bezeng'ten büyük yardım gördüğünü söyledi.

23 dekar alanda ilk kez patates ektiğini ve 7 ton verim aldığını açıklayan Aytekin, ilk kez yaptığı uygulamadan memnun olduğunu, bir sonraki üretim sezonunda 100 dekar alana
patates ekimi yapacağını belirterek, "Patates tarımı, hububat ve diğer üretimi yapılan ürünlere göre zahmetli oluyor. Dikim ve söküm makinasına ihtiyaç duyuluyor. Fakat çok fazla sulama ihtiyacına gerek olmuyor. Bütün bu zahmetlerine karşılık patates üretiminin kazançlı bir üretim şekli olduğunu gördüm."dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş ise "Bakanlıkça patates tarımının daha evvel yaygın olarak yapıldığı illerde patates siğili hastalığı sebebiyle üretimin yasaklandı. Bu sebeple ilimizde patates tarımı kazançlı bir duruma geldi. Çiftçilerimize ekim ve söküm makinası ile tohumluk desteği verilmesi halinde artış olacağını bekliyoruz. " diye konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Patatesle çiftçinin yüzü güldü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER