Patlamada ölen Mak, Gür ve Güray'ın cenazeleri Tunceli'de toprağa verildi


Ankara'da yaşanan patlamada hayatını kaybeden Gazi Güray, Mesut Mak ve Adil Gür, binlerce kişinin katıldığı cenaze töreniyle Tunceli'de son yolculuğuna uğurlandı.

Ankara'da düzenlenen 'Emek, Barış ve Demokrasi' mitinginde meydana gelen saldırıda hayatını kaybeden Gazi Güray, Mesut Mak ve Adil Gür'ün cenazeleri memleketleri Tunceli'ye getirildi. EMEK Partisi üyesi olan Mesut Mak ve Adil Gür için Tunceli Yeraltı Çarşısı üstünde tören gerçekleştirildi. Yaklaşık 15 bin kişinin katıldığı cenaze töreninde Mak ve Gür'ün tabutları omuzlarda taşınarak alana getirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet aleyhine sık sık sloganların atıldığı törende, hayatını kaybeden Mesut Mak ve Adil Gür'ün yakınları fenalık geçirdi.

Cenaze töreni öncesi konuşma yapan HDP İstanbul eski milletvekili Levent Tüzel, saldırının arkasında kimlerin olduğunu bildiğini söyledi. Hükümeti IŞİD terör örgütüne destek çıkmakla suçlayan Levent Tüzel, saldırıda hayatını kaybedenlerin hesabını soracaklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından Mesut Mak ve Adil Gür'ün cenazeleri omuzlara alınarak 2 kilometre uzaklıkta buluna Tunceli Cemevi'ne götürüldü. Yürüyüş sırasında Şehit Nahit Bulut Polis Amirliği'ne bir grup tarafından taş ve duba atıldı. Parti yöneticilerinin araya girmesi ile sakinleşen kitle yürüyüşe devam etti.

Tunceli Cemevi'nde düzenlenen cenaze töreninin ardından Mak ve Gür'ün cenazeleri Atatürk Mahallesi'ndeki asri mezarlığa götürülerek defnedildi. Gazi Güray'ın cenazesi de Mazgirt ilçesine bağlı Kayacık köyünde toprağa verildi.
CİHAN
<< Önceki Haber Patlamada ölen Mak, Gür ve Güray'ın cenazeleri Tunceli'de... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER