PKK-Hizbullah dava avukatı: Diyarbakır'da 2 kişiden 1'inin silah taşıdığı nettir


PKK-Hizbullah davasında 4 sanığın avukatlığını üstlenen Hoşyar Sarıyıldız'ın savunması dikkat çekti. Sarıyıldız, "Diyarbakır'da 2 kişiden birisinin silah taşıdığı açık ve nettir." dedi.

Diyarbakır'da Yeni İhya-Der Başkanı ve Hüda-Par Üyesi Aytaç Baran'ın silahlı saldırıda öldürülmesi ve sonrasında 2 grup arasında çıkan silahlı çatışmada 3 kişinin daha yaşamını yitirmesiyle ilgili PKK-Hizbullah terör örgütü üyeliği davası, güvenlik gerekçesiyle Kayseri'ye alınmıştı. 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün ikinci duruşma görüldü. Duruşmada PKK üyeliği iddiasıyla yargılanan Hividar D., Serkan D., Mehmet F. ve İshak A.'nın avukatlığını yapan Hoşyar Sarıyıldız'ın savunması dikkat çekti. Sarıyıldız, müvekkillerine istinat edilen terör örgütü üyeliği suçlamasını reddederek, iddia makamının tahliye talebine ilişkin beyanlarına katıldığını belirtti. Sarıyıldız, müvekkilleri İshak ve Serkan hakkında ayrıca 'Ateşli Silahlar ve Bıçaklar Hakkında Kanuna' aykırılıktan da dava açıldığını anımsatarak, Diyarbakır'da her 2 kişiden 1'isinin silah taşıdığını söyledi. Sarıyıldız, şu savunmayı yaptı: "Müvekkillerime ilişkin örgüt üyeliğinden ve 6136 sayılı yasaya muhalefetten dava açılmıştır. Atılı suçun unsurlarının oluşmadığına ilişkin Yargıtay kararları vardı. Müvekkiller hakkında örgüt suçuyla ilgili suçun unsurları oluşmamıştır. Müvekkiller araçla evlerine gitmektedir. Bu durum mobese kayıtlarından da anlaşılacaktır. Müvekkiller yaşadıkları bölge itibariyle herhangi bir şenlik düğün vs. mutluluk şekliyle havaya silah sıktıkları görülür. Bu normal bir durumdur. Diyarbakır halkından her 2 insandan 1'inin silah taşıdığı açık ve nettir. Bununla birlikte örgütsel bir bağ olsaydı Serkan'ın görme engelli kardeşi Hividar'ın araçta bulunması hayatın olağan akışına aykırıdır. Tutuklama en ağır tedbirdir. Daha önceki savunmalarımızı da aynen tekrarla tutuklu müvekkillerin ayrı ayrı tahliyelerini, mahkeme aksi kanaatte olursa adli kontrol tedbirlerinin uygulanmasını talep ediyorum."

Av. Ramazan Bakır da, meslektaşının beyanlarını aynen tekrar ettiğini vurgulayarak, müvekkillerinin ayrı ayrı tahliyelerini talep etti.

3'ü tutuksuz 13'ü tutuklu toplam 16 sanığın yargılandığı davada mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan Eylem Ç., Merge P., Mehmet D., Yunus D. ve Furkan Ö.'nün tutukluluk hallerinin devamına, yine tutuklu sanıklardan Mahmut Ç., Yunus T., Mehmet F., Bilal F., İshak A., Serkan D., Beytullah K. ve Mehmet Y.'nin ise ayrı ayrı tahliyelerine karar verdi. CİHAN
<< Önceki Haber PKK-Hizbullah dava avukatı: Diyarbakır'da 2 kişiden 1'inin... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER