Polis tehdit mesajlarının peşine düştü IP numaraları Konsolosluğa ait çıktı...

Belçika polisi 1,5 yıl süren araştırmasını neticelendirdi ve internetten üzerinden gönderilen tehditlerin Türk Konsolosluğu’na ait IP adreslerinden yapıldığını tespit etti.

SHABER3.COM

Belçika polisi 1,5 yıl süren araştırmasını neticelendirdi ve internetten üzerinden gönderilen tehditlerin Türk Konsolosluğu’na ait IP adreslerinden yapıldığını tespit etti.

Belçika’da en çok satan gazetesi Het Laatste Nieuws,  eylül 2016’da Brüksel’de eski Zaman gazetesi’nde çalışan muhabire Twitter üzerinden gönderilen tehdit mesajlarının IP adreslerinin kaynağının Brüksel konsolosluğu olduğunu yazdı. Gazetenin haberine göre, Selim Guzel (@SelimGuzel_FC) adlı Twitter hesabı üzerinden atılan mesajlar peşine düşen Belçika polisi, 1,5 yıl süren araştırmasını tamamladı. Türkiye’nin Brüksel konsolosluğu’ndan skandal duruma ilişkin bilgi isteyen gazeteci Jeroen Bosaert, ‘Selim Guzel isimli birisini taniyormusunuz?’ sorusuna ‘Hayır. Bizde böyle birisini tanımıyoruz ve böyle birisi de biz de çalışmadı.’ cevabını aldı. Fakat kapatılan hesabın ve silinen tehdit Tweet’lerin peşine düşen gazete, ilginç bilgilere ulaştı. Selim Guzel hesabının, 27 Haziran 2016 tarihinde, “Saraybosna’da düzenlenen Avrupa İslamofobi Zirvesine katıldık. AB Bakanlığımızdan Volkan Kocagül ile beraberdik. Konu çok boyutlu,yazacağım.” şeklinde tweetler atığını tespit etti. Sözkonusu kişinin,  zaman zaman Türk bakan ve diplomatlarla birlikte olduğu yerlerden Twitter’da paylaşımlar yaptığı anlaşıldı. Bu bilgileri de Türk Konsolosluğu’na soran gazeteci Jeroen Bosaert’a bu kez, ‘O polisin bileceği bir iş.’ karşılığını aldı.


 
Konsolosluktan aldığı cevapları ve Tweet mesajlarını polise soran gazeteci Bosaert, Selim Guzel hesabından atılan Tweet’lerin IP adreslerinin kaynağının Türkiye’nin Brüksel Konsolosluğu binası olduğunu teyit etti.

Het Laatste Nieuws’in haberi Belçika’da gündem oldu. Ülkenin De Standaard ve De Morgen gibi büyük gazeteleri başta olmak üzere tüm medya söz konusu skandalı Het Laatste Nieuws’ten alıntılayarak yayımladı.
<< Önceki Haber Polis tehdit mesajlarının peşine düştü IP numaraları... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER