Polisler hamile kadını dövdü!

Günden güne bir soykırım halini alan ve yüzbinlerce insanın mağdur olmasına sebep olan hukuksuz operasyonlarda gözaltına alınan kişilere karşı işkence yapılmaya devam ediliyor. Yeterli delil olmadan insanlar gözaltına alındığı için polis delil elde etmek için birçok işkence yöntemine başvuruyor.

SHABER3.COM

İşkenceyi Nezarethanedeki Üniversite Öğrencisi Gördü

İşkencenin yoğun olarak kullanıldığı yerlerden biri de Osmaniye Emniyeti’dir. Hukuksuz operasyonların sürdüğü Osmaniye Emniyeti’nde gözaltında iken hamile bir bayana işkence yapıldı. 2016 Ekim Ayı’nda gözaltına alınan üniversite öğrencisi Y.Ö şahit olduğu olay polisin gözünü ne kadar kararttığını göstermektedir. Polis tarafından hamile bayan dövülmektedir. Kendisini savunamayacak durumda olan hatta nezarethaneden çıktıktan sonra gerekli mercilere işkenceci polislere şikâyet bile edemeyen hamile bayanın kim olduğu Y.Ö’nün teşhisi ve nezarethane kayıtlarından öğrenilebilecek.

İşkenceci Polisler ve Doktoru Korunuyor

Hamile bayana işkence yapıldıktan sonra kendisine de işkence yapılan Y.Ö, nezarethane çıkışında yapılan doktor muayenesinde kendisinin dövüldüğünü söylediği ve darp edilen yerlerini gösterdiği halde doktor tarafından darp raporu verilmedi. 2016 Kasım Ayı’nda çıkarıldığı mahkemece tutuklanan ve daha sonra Ocak Ayı’nda serbest kalan Y.Ö, kendisine ve hamile bayana işkence yapan polisler ve kendisine yapılan işkence izlerini raporunda belirtmeyen doktor hakkında şikayetçi olduğu bildirildi. Aradan belirli bir süre geçmesine karşın yaptığı suç duyurusu ile ilgili herhangi bir işlem yapılmadığını öğrenen Y.Ö yetkili makamların işkenceci polisleri ve görevini yerine getirmeyen doktoru kayırarak suç işlediklerini belirtmektedir.

Halen işkencelerin devam ettiği öğrenilen Osmaniye’de işkenceci polisler hakkında yapılan şikayetlere rağmen gerekli işlemlerin yapılmadığı bilgisine ulaşıldı. Sistematik olarak gerçekleştiği belirlenen işkencelerin yetkili kişilerin talimatı ile yaptırıldığı tahmin edilmektedir.

magduriyetler.com
<< Önceki Haber Polisler hamile kadını dövdü! Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER