Polislere yapılan operasyonun gerekçesi ortaya çıktı

Konya merkezli algı operasyonuna gerekçe yapılan şikayetin sahibi Nusret Argun’un 1990’lı yıllarda pazarlarda yumurta satarak geçimini sağladığı ortaya çıktı. 73 ayrı suçtan 180 yıl ceza alan Argun’un devletten aldığı ihalelerle kısa sürede dudak uçuklatan servete ulaştığı belirlendi.

Polislere yapılan operasyonun gerekçesi ortaya çıktı

2008 yılında ‘okyanus operasyonu’ yapıldığında 12 ilin doğalgaz dağıtımını yapan Enerya şirketinin sahibi Nusret Argun’un 1995 yılında pazarda sepetle yumurta sattığı ortaya çıktı. Argun’un 10 yıl gibi kısa sürede edindiği servet dudak uçuklattı.

POLİSLERE OPERASYON GEREKÇESİ

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, ihalelere fesat karıştırdığı iddiasıyla 180 yıl 4 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan Nusret Argun’un şikâyeti üzerine yolsuzluk operasyonunu yapan polislere dönük skandal bir soruşturma başlattı. Başsavcılık polislerle birlikte Konya’nın önde gelen esnaflarını da soruşturmaya dâhil ederek sözde paralel yapıya maddi destek verdikleri iddiasıyla saygın esnaflara gözaltı kararı çıkarttı.

SAYILI ZENGİNLER ARASINDA

Ancak şikâyeti yapan Argun’la ilgili çarpıcı ayrıntılar ortaya çıktı. 1995 yılına kadar pazarda sepetle yumurta satan Argun’un 10 yıl içinde sayılı zenginler arasına girdiği belirlendi.

Öte yandan Argun’un yaptığı iddia edilen çıkar amaçlı suç örgütüne geçtiğimiz seneler operasyonda örgütün Konya ve çevre illerdeki kamu ihalelerine fesat karıştırdığı, rüşvet ve tehdit suçlarını işlediği delilleriyle ortaya çıkarılmıştı.

350 MİLYON TL’LİK VURGUN İDDİASI

Soruşturmada enerji, turizm, inşaat-taahhüt, konut, alışveriş merkezleri, servis hizmetleri, sağlık ve plastik alanlarında faaliyet gösteren Okyanus Şirketler Grubu'nun çeşitli illerde girdiği 'tıbbi malzeme, temizlik, güvenlik, yemek ve doğalgaz dağıtım ihalelerinden devleti yaklaşık 350 milyon TL zarara uğrattığı' iddia edilmişti. Şirket sahibi Argun ile dönemin Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan'ın da aralarında bulunduğu 234 kişi gözaltına alınmıştı.

VATANI KORUDUKLARI İÇİN İÇERİDELER

Konya'da geçtiğimiz cuma günü yapılan operasyonda gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 17 kişinin yakınları, destek vermek için Konya Adliyesi önünde bekliyor. Aileler, yakınlarının vatanı korumak adına hırsız ve mafyalarla mücadele ettikleri için gözaltına alındıklarını söyledi.
Daha önce Konya Emniyeti KOM şubede görev yapan polislerden Cafer Taşkıran'ın eşi Nimet Taşkıran, "Haraç almadıkları için, hırsızlık yapmadıkları için aldılar. Bu yapılanlar bizlere reva değil. Devlet, dürüst memurlarına böyle yaptığı için utansın. Vatanı bölmedikleri için, korudukları için bunları yaşıyorlar” dedi.

11 KİŞİ DAHA SERBEST

Konya merkezli operasyonda gözaltına alınanlardan 11 kişi daha ifadelerinin ardından dün serbest bırakıldı. Önceki gün yapılan ve 43 kişinin gözaltına alındığı operasyonda ifadesi alınan 20 kişi önceki gün serbest bırakılmıştı.

BUGÜN
<< Önceki Haber Polislere yapılan operasyonun gerekçesi ortaya çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER