CHP yeniden yargılama teklifini meclise sundu

8 maddelik kanun teklifini CHP Grup Başkanvekilleri Akif Hamzaçebi, Engin Altay ve Muharrem İnce verdi.

CHP yeniden yargılama teklifini meclise sundu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), yeniden yargılamalar konusunda hazırladığı kanun teklifini Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na sundu. 8 maddelik kanun teklifini CHP Grup Başkanvekilleri Akif Hamzaçebi, Engin Altay ve Muharrem İnce verdi.

"Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi" kapsamında 3713 Sayılı Yasa'nın 10. maddesi ile 6352 Sayılı Yasa'nın geçici maddenin 2., 4-5-6 ve 7. fıkraları yürürlükten kaldırılarak özel yetkili veya bölge ağır ceza mahkemeleri olarak adlandırılan mahkemeler kapatılıyor. Teklifte, yargılamaların suç yerindeki ağır ceza mahkemelerinde yapılması isteniyor.

Gerekçe bölümünde "Yargı siyasal mücadeleye konu bir alana dönüşmüştür. Nitekim yakın geçmişte özel yetkili mahkemelerin aldığı kararlar konusunda sınırsız destek ve koruma güdüsü içinde bulunanların, bugünlerde 'orduya kumpas kuruldu', 'paralel devlet oluştu' ya da 'devlet içinde çete var' deme gereği görme noktasına gelmeleri mutlak anlamda bir irdelemeyi gerektirmektedir." deniyor.

CİHAN
<< Önceki Haber CHP yeniden yargılama teklifini meclise sundu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER