3 AKP'li istifa ederek DBP'ye geçti

AKP'li 3 belediye meclis üyesi, istifa ederek DBP'ye geçti.

3 AKP'li istifa ederek DBP'ye geçti

Erzurum'un Karayazı ve Tekman ilçe belediye meclisinde AKP'li 3 üye istifa ederek, eski adı BDP olan Demokratik Bölgeler Partisi'ne (DBP) geçti.

 İstifaları değerlendiren eski BDP İl Başkanı Bedri Fırat, "AKP'li üyelerin tehditle istifa ettirilmesi mümkün değil. AKP, yerel seçimlerde Hınıs, Karayazı, Karaçoban ve Tekman belediye başkanlıklarını BDP'ye kaptırması üzerine bize iftira atıyor." dedi.

Karayazı Belediyesi'nin AKP meclis üyeleri Abdurrahim Kaya, Muhtar Yıldız ile Tekman Belediyesi Meclis Üyesi Abdullah Yıldız'ın kendi özgür iradeleriyle partilerinden istifa edip DBP'ye geçtiği belirtildi. Meclis üyelerinin ileri sürüldüğü gibi tehditle istifa ettirilmesinin söz konusu olmayacağını belirten il başkanı Bedri Fırat, "AKP 30 Mart seçimlerinde 4 ilçede belediye başkanlıklarını kaybetti. Bu başarısızlığını örtbas etmek için DBP'yi karalamakta. Başbakan ve Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen iki günden beri partimize iftira atmakta. Adeta, çamur at izi kalsın politikası izlenmekte. Meclis üyeleri istifa edeli, bir hafta oldu. Kendi hür iradeleriyle bu eylemlerini gerçekleştirmişlerdir." diye konuştu.

CİHAN
<< Önceki Haber 3 AKP'li istifa ederek DBP'ye geçti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER