AK Parti İstanbul adaylığı için ilk sinyali verdi!

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı kim olacak? Kadir Topbaş mı yoksa yeni bir aday mı?

AK Parti İstanbul adaylığı için ilk sinyali verdi!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Siyasi Başdanışmanı Yalçın Akdoğan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığıyla ilgili ilk sinyali verdi. 

KADİR TOPBAŞ İÇİN ADAYLIK SİNYALİ

Bugünkü yazısında yerel seçimler öncesi elindeki son anketle ilgili bilgileri paylaşan Akdoğan, 2 dönemdir İstanbul'da Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Kadir Topbaş'ın yeniden aday olabileceğinin sinyalini verdi. 2009'daki yerel seçimlerde Kadir Topbaş adaylığında AK Parti'nin yüzde 44,7 ile seçim kazandığını ve CHP'nin o seçimde (Kılıçdaroğlu adaydı) yüzde 37 oy aldığını hatırlatan Akdoğan, son kamuoyu yoklamalarında AK Parti'nin İstanbul'daki oyunun yüzde 55 olduğunu açıkladı.

TOPBAŞ'IN OYU AK PARTİ'NİN OYUNDAN YÜZDE 10 DAHA FAZLA

Aynı ankette İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ı başarılı bulanların oranı ise AK Parti'nin yüzde 55'den 11 puan fazla. Yani o ankete göre yüzde 66,6 Kadir Topbaş'ın başarılı buluyor. Başarısız diyenlerin oranı ise 26,27. Yani mevcut durumda Kadir Topbaş'ın oyu AK Parti'nin İstanbul'daki oyundan yüzde 11 daha fazla.

Beykoz'da temel atma ve açılış törenlerine katılan Kadir Topbaş aday adaylığla ilgili açıklamalarda bulunmuştu.. Topbaş,  “Allah nasip ederse önümüzdeki yerel seçimlerin ve arkasındaki süreç içerisinde hep beraber İstanbul için güzel şeyler yapmaya devam edeceğiz.” demişti.

 
<< Önceki Haber AK Parti İstanbul adaylığı için ilk sinyali verdi! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER