Babacan'dan dikkat çeken uyarı

Başbakan Yardımcısı Babacan, “Büyüyelim de varsın borç artsın, büyüyelim de varsın cari açık artsın” anlayışının, günü kurtarma politikası olduğunu belirtti.

Babacan'dan dikkat çeken uyarı

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ‘Büyüyelim de cari açık artsın’ anlayışının günü kurtarma politikası olduğunu belirterek, büyümenin yanında mali disiplin ve enflasyon uyarılarını da dikkate aldıklarını söyledi.

Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) tarafından bu yıl 6. kez düzenlenen 'Ekonomi Basını Başarı Ödülleri' gecesinde konuşan Babacan ekonomi gündemi ve gazeteciliğe ilişkin  değerlendirmeler yaptı.

Merkez’in bağımsızlığı önemli

Devletin görevinin öngörülebilirliği ve istikrarı sağlamak olduğuna dikkat çeken Babacan şunları söyledi: “Mümkün olduğunca lüzumsuz heyecanlardan ülkeyi uzakta tutmak gerek. Önümüzdeki dönem için mali disiplin, Merkez Bankası'nın bağımsız bir şekilde enflasyonla mücadeleye devam etmesi, yapısal reformlarımızın kararlılıkla devam etmesi önemli. Bunlar çok temel konular. Büyümeyle beraber enflasyonu, cari açığı, bütçe açığını düşürmek gerek."

Hiçbir etki altında kalmayın

Ekonomi gazetecilerinin toplum için büyük önemi bulunan bir görev icra ettiğini anlatan Babacan, "Yorumların tarafsız, meslek etiğine uygun bir şekilde yapılması, hiçbir etki altında kalmadan, sadece ve sadece dürüst, doğru görüşlerinizi, analizlerinizi yapıyor olmanız ekonomimiz açısından son derece önemlidir" diye konuştu.

Babacan, ekonomi yayıncılığında ancak tarafsız ve dürüst habercilik anlayışının gerçekleşmesi halinde ekonomi politikalarının bütüncül bir yaklaşımla sahiplenileceğinin altını çizdi.

Bugün

<< Önceki Haber Babacan'dan dikkat çeken uyarı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER