Bakan Yıldız: CHP’nin tabanı süreci destekliyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, CHP'nin tabanında çözüm sürecini desteklendiği kanaatini taşıdığını söyledi.

Bakan Yıldız: CHP’nin tabanı süreci destekliyor

Bakan Yıldız, geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybeden AK Parti Kayseri Bünyan ilçe Başkanı Süleyman Yıldırım'ın cenaze törenine katılmak için şehre geldi. Bünyan ilçesine giden Bakan Yıldız, partisinin ilçe teşkilatını ziyaret etti. Burada gazetecilere açıklama yapan Yıldız, "Normalde Bünyan'a yatırımlarımız, teşkilatımızı ziyaret ve farklı etkinlikler için gelirken bugün de Bünyan ilçe Başkanımız Süleyman Bey'in vefatı için buradayız. Allah rahmet eylesin. Bünyan ve Kayserimize çok emeği geçti" diye konuştu. 

Bakan Yıldız, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Akil İnsanlar heyetine yönelik eleştirilerinin sorulması üzerine ise, şu açıklamayı yaptı; "Türkiye bütün yüklerinden kurtulmak durumunda. Bütün problemli işlerine, kendisine acı veren ve kalkınmasına mani olan maddi manevi bütün sıkıntılarını üzerinden atmak durumunda. Bu terörün bitmesi ve anaların babaların gözyaşının dinmesinin en önemli gereklerinden bir tanesi, bir çözüm süreci içindeyiz. Akil İnsanlar dediğimiz toplumun farklı katmanlarında, değişik kesimlerinde olanlar bunu anlatacaklar. Şu anda çalışmalarına başladılar. Kayseri'ye de çarşamba günü itibariyle gelecekler. CHP bu işin nasıl olacağını bize hiç tarif etmedi. Nasıl olmayacağını tarif ediyor. "

Sorunun çözümü adına toplumun bütün kesimlerinin, iktidarın, muhalefetin hiçbir ayrım yapmaksızın destek olması gerektiğini anımsatan Bakan Yıldız, "Çünkü bu problem partiler üstü bir problem. O yüzden CHP'nin de bu manada bir müddet sonra ben olumlu bir havayı yakalayacağına toplumdaki genel havanın onlara da sirayet edeceğini inanıyorum." diye
konuştu. 

Yıldız, CHP'nin üst kademesinde fikir ayrılıkları olsa da tabanında bu sürecin desteklendiği kanaatinde olduğunu ifade ederek, "Bizim konuştuğumuz insanlar bu manada desteklediklerini söylüyor. O açıdan Türkiye'nin bütün prangalarından kurtulması lazım. Bırakın yürümeyi, koşması gerekiyor. Biz inşallah gençlerimize ve çocuklarımıza böyle bir Türkiye hazırlıyoruz." dedi. 
<< Önceki Haber Bakan Yıldız: CHP’nin tabanı süreci destekliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER