Çözüm süreci

Çözüm süreci -Türk-İş Genel Başkanı Kumlu: "Ateş düşen ocaklarda, ağlayan ve yüreği yanan anneler, bile artık yeter, bu kan akmasın. Benim evladım gitti, bir başkasının evladı gitmesin diyorlar" "Herkesin bu sürece katkı sağla


KOCAELİ (A.A) - Türk-İş Genel Başkanı ve Akil İnsanlar İç Anadolu Bölgesi Heyeti üyesi Mustafa Kumlu, gittikleri yerlerde, ateş düşen ocaklarda ağlayan ve yüreği yanan annelerin, Artık yeter, bu kan akmasın. Benim evladım gitti, bir başkasının evladı gitmesin dediklerini söyledi.
     Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin iştiraklerden İZAYDAŞ çalışanları ile Tes-İş Sendikası arasındaki gerçekleştirilen Toplu İş Sözleşmesi imza töreni öncesinde bir konuşma yapan Kumlu, herkesin bu sürece katkı sağlamasının gerekliliğine dikkati çekti.
     İç Anadolu Bölgesindeki Akil İnsanlar Heyeti üyesi olarak, 2 gündür Konyadan başlattıkları çalışmalarda, hükümetin başlattığı çözüm süreci hakkında vatandaşlarla bire bir görüştüklerini anlatan Kumlu, heyet olarak hiç bir şey söylemediklerini sadece halkın, vatandaşın ne düşündüğünü öğrenmeye ve izlenimlerini almaya çalıştıklarını ifade etti.
    
     -"Kafalarda soru işaretleri var"-
    
     Süreçle ilgili insanların kafalarında, "Ne için yapılıyor. Kürtlere farklı haklar mı verilecek-" gibi soru işaretlerinin olduğunu vurgulayan Kumlu, vatandaşların ne düşündüğünü bir rapor hazırlayıp, izlenimlerini hükümete aktaracaklarını, bu vesile ile çözüm sürecine katkıda bulunacaklarını vurguladı.
     Kumlu, şöyle devam etti,
     "Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, akil insanlar heyetindeki 63 kişiyi topladığı zaman, bu kişilerin arasında her türlü siyasi görüşte ve düşüncede olan insanlar vardı, kafaları çok karışıktı. Acaba, AK Parti kendi propagandasını mı yaptıracak bize. Ne yapmak istiyorlar. Neden topladılar bizi diye.. Sayın Başbakan da, Türkiyede bu kanın durması için biz elimizi değil, gövdemizi koyduk bu işe. Sizler de inanıyorsanız, 7 bölgeye 9ar kişi dağılacaksınız, inandığınız şeyleri yapmaya çalışacaksınız demişti"
    
     -"Herkes kanın durmasını ve barış istiyor"-
    
     Gittikleri yerlerde çok enteresan şeylerle karşılaştıklarını anlatan Kumlu, ağlayan ve yüreği yanan annelerin konuşmalarını dinlediklerini, herkesin ateş düşen ocaklarda bile "artık yeter bu kan akmasın" şeklinde tepkiler aldıklarını kaydetti. Annelerin "benim evladım gitti, bir başkasının evladı gitmesin" anlayışıyla, kendilerinden bu işe katkı sağlamalarını istediklerini aktaran Kumlu "Bu ülkede yaşıyoruz, başka ülke yok. Herkesin bu sürece katkı sağlaması gerektiğini düşünüyorum. Burada, siyasi ve politik amaçlı hiç bir şeye hizmet etmenin ya da o anlayışa sahip olmanın gereği yoktur diyorum. Burada kim yapıyor önemli değil ama bu surecin, bu akan kanı durduracak noktaya gelmesi gerektiğini düşünüyorum ifadelerini kullandı.
     Daha sonra, İZAYDAŞ çalışanları ile Tes-İş Sendikası arasındaki Toplu İş Sözleşmesi, düzenlenen törenle Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu tarafından imzalandı.
    
     Muhabir: Metin Girgin
     Yayıncı: Atakan Çelik

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER