Başbakan Erdoğan mesajı Kosova'dan verdi

Başbakan Erdoğan, Kosova'da birlik ve beraberlik mesajları vererek, "Türkiye Kosova, Kosova Türkiye'dir" dedi.

Başbakan Erdoğan mesajı Kosova'dan verdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Hepimiz ortak bir tarihin, ortak bir kültürün, ortak bir medeniyetin, birbirine dost, birbirine akraba, birbirine kardeş olduğu bir yapının insanlarıyız. Unutmayın, Türkiye Kosova'dır, Kosova Türkiye'dir" dedi.

Prizren'deki temaslarını sürdüren Başbakan Erdoğan, Kosova Demokratik Türk Partisinin Prizren şehir merkezinde düzenlediği mitingte konuştu.

Erdoğan, konuşmasına, "Bugün burada Arnavutuyla, Türküyle, Boşnakıyla, Goralı, Mısırlı, Roman kardeşlerimle yani tüm Kosovalılara selam ve sevgilerimi iletiyorum. Makedonya'dan, Arnavutluk'tan gelen kardeşlerimizi aynı şekilde gönülden selamlıyorum" ifadelerini kulandı.

Alandakilere, sadece kendi selamını değil aynı zamanda Türkiye'den tüm vatandaşların da selamını getirdiği vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bugün burada buluşmamıza vesile olan, bu daveti şahsıma yapan Ramazan Muya kardeşimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bugün burada buluşmamıza vesile oldu ve Bursa Büyükşehir Belediyemizin burada gerçekleştirdiği köprü inşasını, dere ıslahını da bu vesileyle açılışına vesile oldu. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanıma ve arkadaşlarına ve Ramazan Muya kardeşime de huzurlarınızda bu işbirliği için teşekkür ediyorum."

"Kosova bizim adeta ikinci evimiz. Şu anda kendimi bakan arkadaşlarım, milletvekili arkadaşlarım, eşim, kızım ve tüm işadamlarıyla kendi evimizde hissediyoruz" diyen Başbakan Erdoğan, "Konuşulan diller farklı olabilir, yüzler, çehreler, inançlar, mezhepler, kültürler farklı olabilir, biz hepimiz bu coğrafyanın, bu toprakların insanlarıyız" değerlendirmesinde bulundu.

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'nın İstanbul'da Ortaköy-Arnavutköy'de cami, sinagog ve kiliseyi bir arada gördüğünü söylediğini belirten Erdoğan, "Bizim şehirlerimiz ayrılıkların değil, birlikte olmanın hep işareti olmuştur. Prizren de bunun güzel örneklerinden bir tanesidir" diye konuştu.

Daha önce de yine bir akşam vakti Kosovalılara hitap ettiğini hatırlatan Erdoğan, "O zaman Sinanpaşa Camisi'nin restorasyonu devam ediyordu ama şimdi Sinanpaşa Camisi'nin restorasyonu bitti, peyzaj çalışmaları devam ediyor, kısa zamanda TİKA onu da bitirecektir" dedi.

"Şunu unutmayın, hepimiz ortak bir tarihin, ortak bir kültürün, ortak bir medeniyetin, birbirine dost, birbirine akraba, birbirine kardeş olduğu bir yapının insanlarıyız" ifadesini kullanan Erdoğan, Rabia işareti yaparak "Unutmayın, Türkiye Kosova'dır, Kosova Türkiye'dir" dedi.

AA
<< Önceki Haber Başbakan Erdoğan mesajı Kosova'dan verdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER