Başbakan Erdoğan yabancı Büyükelçilere seslendi

Erdoğan: 'Sizi ülkemizde tutmaya mecbur değiliz.'

Başbakan Erdoğan yabancı Büyükelçilere seslendi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'deki yabancı büyükelçilere seslendi ve 'Sizi ülkemizde tutmaya mecbur değiliz.' dedi.

Erdoğan, Çarşamba havalimanında yaptığı konuşmada, yürütülmekte olan rüşvet yolsuzluk ve kara para aklama operasyonuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

İŞTE SATIR BAŞLARI:

- Son günlerde olan olaylar, uluslar arası boyutu olan, ulusal boyutta da yerel taşeronları olan bir operasyondur.

- Bu operasyon hükümete karşı atılmış bir adımdır. Biz bundan yılmayacağız.

- Hukuka saygılıyız ama güdümlü hareket etmemeleri lazım. Güdümlü hareket edersen kusura bakmasınlar biz siyasetçiler olarak üzerimize düşeni yaparız.

- Yargının bir mensubu yürütmeye, alışılmışın dışında yasalara aykırı olarak baskı yapamaz. 

- Şu hale bak ya. Yürütmenin bir mensubu bir eve baskın yapacak. Baskın yaptığı evde, şu terbiyesizliğe bak ya, bacak bacak üstüne atacak, eline bir tesbih alacak külhanbeyi gibi. elinizde tespihle, orada bir de kendisine yemek ısmarlayacak. Bu nasıl iştir. Şimdi biz bunu seyir mi edeceğiz? Bunun gereğini yapmak bizim görevimizdir. 

- Bazı büyükelçiler provokatif eylemlere girişiyorlar. Onlara sesleniyorum, işinizi yapın. Eğer görev alanınızın dışına çıkarsanız biz sizleri ülkemizde tutmaya mecbur değiliz. Eğer sizin ülkelerinizde de bizim büyükelçilerimiz bu tür oyunların içine girerlerse siz bize haber verin, sizin göndermenize gerek yok biz alırız.
<< Önceki Haber Başbakan Erdoğan yabancı Büyükelçilere seslendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER