Başbakan Erdoğan'dan açıklama!

Erdoğan Atatürk Orman Çiftliği'ne yapılan Başbakanlık binası ile ilgili konuştu

Başbakan Erdoğan'dan açıklama!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde yerel medya temsilcileriyle biraraya geldi.

Toplantı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan Atatürk Orman Çiftliği'ndeki yeni Başbakanlık inşaatı ile ilgili mahkemenin durdurma kararını değerlendirdi. 

"AÇILIŞINI DA YAPACAĞIM İÇİNE DE GİRİP OTURACAĞIM"

Seçimden sonra MİT dışında Yargıtay ve Danıştay için düzenleme yapılacağını belirten Başbakan Erdoğan, Atatürk Orman Çiftliği'ndeki Başbakanlık inşaatının durdurulması kararıyla ilgili olarak da 'Hukuksuz olarak yaptığımız hiçbir şey yok. Güçleri yetiyorsa yıksınlar. Yürütmeyi durdurdular, bu binayı durduramayacaklar. Açılışını da yapacağım, içine de girip oturacağım' dedi.

SİT KARARI İPTAL EDİLMİŞTİ

Ankara 11. İdare Mahkemesi, yeni Başbakanlık Binası için tarihi SİT statüsünün değiştirilmesi kararını iptal etmiş ve bu kararla inşaatın durması da gündeme gelmişti. Ancak bu karar rağmen işçilerin tüm hızıyla bugün de inşaat çalışmalarına devam ettiği görüldü.

Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Baran Bozoğlu, Ankara Valiliği’ni inşaatı mühürlemesin isteyerek, "Kararın temyiz edilmesini bekliyoruz. Temyize kadar inşaatın mühürlenmesi ve durdurulması gerekir. Çünkü mahkemenin kararıyla alan tarihi SİT statüsünü yeniden kazandı. Tarihi SİT alanında kesinlikle inşaat yapılamaz. Bu karar ışığında inşaatın mühürlenmesi ve alanın tekrar eski haline döndürülmesi gerekir. Bu nedenle Ankara Valiliği’ni inşaatı mühürlemeye davet ediyoruz. Eğer bu karar uygulanmazsa yetkililer hakkında da savcılığa suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

CUMHURBAŞKANI ADAYI OLACAK MI?

Erdoğan, "Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olacak mısınız?" şeklindeki bir başka soru üzerine de, "Şu anda gündemimizde öyle bir şey yok. Mevcut Cumhurbaşkanımız devam edebilir" değerlendirmesi yaptı.

<< Önceki Haber Başbakan Erdoğan'dan açıklama! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER