Başbakan Erdoğan'dan tezkere açıklaması

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Romanya Başbakanı Victor Ponta ile ortak bir basın toplantısı düzenliyor.

Başbakan Erdoğan'dan tezkere açıklaması

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Romanya Başbakanı Victor Ponta ile ortak bir basın toplantısı düzenledi. İşte Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları...

"MİLYONLARCA İNSAN SULAR ALTINDA KALABİLİR"

Suriye'nin içinde bu tür olayların hepsini beklemek mümkün. Nitekim bildiğiniz gibi Fırat üzerindeki barajda maalesef atılan bombalar neticesinde de baraj gövdelerinin ciddi bir sıkıntıda olduğu, bir tehdit oluşturduğu ve milyonlarca insanın sular altında kalması gibi bilgiler var.

Esed, insanlığı tehdit eden, attığı adımlar var. Bu olaylardan bir tanesi olarak gerçekleşmiş bir bombalama olayıdır.  Yapılabilecek her türlü yanlışa karşı, Türkiye tüm imkanlarıyla hazırdır.

SURİYE İLE İLGİLİ YENİ TEZKERE GELECEK Mİ? 

4 Ekim'de gelecek olan tezkere aynısı olabilir. Bazı değişikliklere tabi olarak da bu tezkere gelebilir. Tezkere üzerinde çalışmalar sürüyor, çalışmalar bittikten sonra biz de değerlendirmelerimizi yaparak TBMM'ye sunacağız.

VİZE KONUSU

"Avrupa Birliği'nde vize konusunda Latin Amerika ülkelerine dahi tanınan imkanların Türkiye'ye tanınmaması bizim için ayrı bir sıkıntı vesilesi" ifadelerini kullanan Başbakan Erdoğan, "Gerçi şu anda ciddi gelişmeler var, olumlu gelişmeler var. Ama inanıyorum ki Romanya bu konuda verdiği destekle bu süreci daha da güçlendirecektir, daha da hızlandıracaktır" dedi.

<< Önceki Haber Başbakan Erdoğan'dan tezkere açıklaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER