Başbakan dünkü tarihi oylamada neden yoktu?

Başbakan Davutoğlu Yüce Divan oylamasına katılmayarak mesaj mı verdi.

Başbakan dünkü tarihi oylamada neden yoktu?

Zaman Gazetesi Ankara temsilcisi Mustafa Ünal, bugünkü yazısında ilginç bir konuya temas etti. Başbakan Davutoğlu dünkü Yüce Divan oylamasında neden yoktu? Beştepe'deki Bakanlar Kurulu sonrası verilen görüntüye de atıf yapan Ünal hatırlatıyor: Bu tip oylamalarda Başbakan’a ‘1 oy’ gözüyle bakılmaz. Meclis’teki varlığı önemlidir.

İşte Ünal'ın yazısından ilgili bölüm...

(...)
Saray’daki Bakanlar Kurulu bir buçuk saat gecikti. Cumhurbaşkanı ile Başbakan baş başa özel görüşme yaptığı için. Bu meseleyi de herhalde konuşmuşlardır. Kim bilir suratının asıklığı belki o yüzdendir. Şeffaflık ve yolsuzlukla mücadele paketi sorun oldu. Sürpriz değil, bekleniyordu. İçeriğinden, boyunu aştığı açıkça görülüyordu.

Sadece belge veya paket değil. Davutoğlu’nun ‘Yüce Divan’ oylanacağı gün İngiltere’ye gitmesi masum sayılabilir mi? Oylamanın takvimi pekâlâ Davutoğlu’na göre ayarlanabilirdi. Başbakan, tarihi oylamada yok. Oyunu ‘vekaleten’ kullandı. Gizli oylamanın vekaleti nasıl oluyorsa? Bu ayrı tartışma konusu...

Bu tip oylamalarda Başbakan’a ‘1 oy’ gözüyle bakılmaz. Meclis’teki varlığı önemlidir. Sembolik anlam taşır. Oradaki duruşuyla hem tabanına hem kamuoyuna mesaj verir. Genel Kurul’da oylanan sadece dört bakanın kaderi değil ki, AKP’nin geleceği. AKP kendi kaderini oylarken partinin genel başkanı orada yoktu. Kayıtlara böyle girdi.

Propagandistlerin muhteşem ikili arasındaki uyum ve ahenk şarkılarına itirazım yok. Ama manzara da ortada. Herhalde fotoğraf yalan söylemez.

<< Önceki Haber Başbakan dünkü tarihi oylamada neden yoktu? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER