Basına bir akreditasyon da Bozdağ'dan

Erdoğan’ın basına uyguladığı akreditasyon yasağına, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da eklendi.

Basına bir akreditasyon da Bozdağ'dan

Dün yargı muhabirleriyle Hakimevi’nde bir araya gelen Bozdağ, ‘adalet dağıtmakla’ görevli bir koltukta oturmasına rağmen büyük bir ayrımcılığa imza attı. Zaman, Bugün, Taraf ve Sözcü gazeteleri, Cihan Haber Ajansı, Kanaltürk, Samanyolu ve Bugün’ün aralarında bulunduğu medya organları toplantıya çağırılmadı. 

"SİZ LİSTEDE YOKSUNUZ"

Bozdağ’ın toplantısına ülke genelinde yayın yapan gazete, ajans ve televizyonların yargı muhabirleri dün akşam saatlerinde çağrılırken bazı medya organları bu gelişmeden son anda haberdar oldu. Toplantıya gelmek istediklerini dün sabah saatlerinde ilettiklerinde ise Adalet Bakanı Başdanışmanı Adnan Boynukara’dan olumsuz cevap aldılar. Boynukara, bir televizyon kanalı muhabirine durumu “Biz davetlilerle bir araya geleceğiz” ifadeleriyle izah etmeye çalıştı. Muhabirin “Biz davetli değil miyiz?” sorusunu üzerine de “Evet” karşılığını verdi. Boynukara, Zaman muhabirinin aynı yöndeki sorusu üzerine de “Bana verilen listede siz yoksunuz” demekle yetindi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, göreve geldiği günden beri hem kendisi hem de bakanlık tartışmaların odağından bir türlü düşmüyor. 17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmasının ardından yargıya müdahaleler had safhaya çıktı. Yargı kararları uygulanmadı. Yolsuzluk operasyonu ardından istifaları alınan 4 bakan hakkındaki fezlekeler, oyalama taktikleriyle bir türlü Meclis’in incelemesine açılmadı. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu(HSYK) düzenlemesiyle, yürütmeye bağlı yargı hedeflendi. Adalet Akademisi ve HSYK bürokrasisi tasfiye furyasına muhatap kaldı. Soruşturmalarda görevli savcılar Bakan ve Bakanlık müsteşarı tarafından arandı. Bozdağ hakkında hazırlanan iki fezleke tozlu raflara kaldırıldı. Hükümet operasyonuyla üyeleri değiştirilen HSYK 1. Dairesi, bizzat kurul üyeleri tarafından ‘büyük tasfiye’ diye değerlendirilen kararnamelerle binlerce hakim ve savcının yerini değiştirdi. Yolsuzluk, darbe ve terör soruşturmalarında görevli yargı mensupları adeta sürgüne maruz bırakıldılar. Sulh Ceza hakimlikleri oluşturuldu. Yürütmenin istediği isimler buralara atandı. Hemen ardından yolsuzluk soruşturmalarında görevli emniyet mensuplarına yönelik operasyonlar başlatıldı. Polisler hakkındaki hukuksuz tutuklama kararlarının da bu hakimliklerce verilmesi dikkat çekti. 17-25 Aralık ve İzmir’deki liman soruşturmalarına ilişkin takipsizlik kararları, yolsuzlukların üstünün örtüleceğine ilişkin endişelerin yersiz olmadığını ortaya koydu.

Bozdağ’ın gündemi yine yoğun. Avukatların soruşturma dosyalarına ulaşmasını engelleyen düzenleme Meclis’te görüşülmeyi bekliyor. HSYK seçimlerine dönük ise seferberlik başlatılmış durumda. Bakanlık ve bürokrasisi, yürütmeye bağlı yargı projesi için ter döküyor. Yargıda Birlik Platformu, her türlü imkan seferber edilerek destekleniyor. Nihai hedefin, ‘kurgu soruşturma ve davaların önünün açılması ile yolsuzluklarla ilgili yargı süreçlerinin kapatılması’ olduğu ileri sürülüyor.

 
<< Önceki Haber Basına bir akreditasyon da Bozdağ'dan Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER