'Bu, siyasi iktidarın yaptığı bir darbedir'

Mehmet Altan, yaşanan gelişmeleri darbe olarak niteleyerek artık hukuk devletinden söz edilemeyeceğini vurguladı

'Bu, siyasi iktidarın yaptığı bir darbedir'

17 Aralık "Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu"nda tutuklanan, evinde ayakkabı kutularına konulmuş 4.5 milyon dolar ele geçirilen Halk Bank Eski Genel Müdürü Süleyman Aslan ve beraberindeki 8 kişinin adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasının yankıları sürerken Gazeteci Mehmet Altan, "Bu siyasi iktidarın yaptığı bir darbedir" dedi. 

Samanyolu Haber'e son gelişmeleri değerlendiren Gazeteci Mehmet Altan gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Altan, 17 Aralık "Yolsuzluk ve rüşvet soruşturması"nda mahkeme kararına polisin uymadığını ve bu olaylardan sonra hukuktan söz etmenin mümkün olmadığını söyledi.  

"Deniz Feneri Yolsuzluğundaki sanıkların hala yargılanmadığını, fakat üzerine giden savcılara kan kusturulduğuna dikkati çeken Altan, Olan biteni hukuki olarak analiz etmeye gerek yok çünkü, her şey ortada. Yargı sürecini de kendi istekleri doğrultusunda yönlendirmek istiyorlar. Ortada böyle bir şey yokmuş, bunlar komploymuş şeklinde bir kamuoyu oluşturularak halk kandırılmak isteniyor. Bunların hepsi beyhude çabalardır ve yargı bir gün mutlaka görevini yerine getirir." dedi.

Altan, "Bu süreçte hakimi değiştiririz, savcıyı değiştiririz,  baskı yaparız, yasayı değiştiririz  hükümete bağlarız, istediğimiz kararları aldırtırız. Unuttururuz ... gibi vicdanla, ahlakla, sağduyuyla, müslümanlıkla, dindarlıkla bağdaşmayan bir tutum izliyoruz. Hayırlı olsun" dedi. 

Bu siyasal iktidarın bir darbesidir

Mehmet Altan, "Bu tamamen siyasal iktidarın yaptığı bir darbedir. Darbede bir hukuktan söz etmek mümkün mü?" diye sorarak, 
"Hırsızlık ve yolsuzluk soruşturmasını ortaya çıkaranları sonunda sanık ilan edecekler. Yargılananları da kahraman ilan edecekler. Yoruma gerek bırakmayacak şekilde Korkunç bir oyun oynanıyor." diye konuştu. 
<< Önceki Haber 'Bu, siyasi iktidarın yaptığı bir darbedir' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER